Sexul iniţiat doar de unul dintre parteneri

De Stela Moisescu, pe

Cum ştii că sexul şi-a pierdut farmecul şi a devenit o responsabilitate? Atunci când doar unul dintre voi îl propune. Sexul este o responsabilitate…
… şi pentru cel care se vede nevoit să-l iniţieze de fiecare dată, dar şi pentru cel care e obligat să-l accepte.

De ce ajunge sexul să devină o corvoadă în cuplu?

Sexul tinde să devină o frustrare, o obligaţie şi, nu în ultimul rând, motiv de ceartă atunci când libidoul vostru stă la poli opuşi. E simplu: tu vrei, iar el nu sau invers.

Doctorul Barbara De Angelis afirmă că femeile şi bărbaţii se raportează diferit la sex atunci când apar unele probleme de natură emoţională.

Faptul că doar iubitul tău iniţiază partidele de sex nu denotă că el este cel pasional, iar tu cea lipsită de dorinţă. Lucrurile îşi au cauza tot în psihicul vostru.

În cuplu femeile îşi pierd dorinţa atunci când nu se mai simt fericite în plan emoţional. Pentru tine sexul este o metodă de a sărbători. Ai fost promovată la serviciu? Vrei să-ţi exprimi bucuria făcând sex. Ai fost dată afară? Vrei să-ţi exprimi furia şi indignarea, dar nu făcând de sex.

În general femeile au nevoie de o stare emoţională bună pentru a iniţia sexul, e de părere doctorul.

La polul opus, partenerul tău preferă să-şi exprime emoţiile de orice natură prin sex, considerând că aşa se conectează cu tine. Dacă iubitul tău iniţiază foarte des partide de sex, aceasta poate fi maniera lui de a căuta confort şi siguranţă în braţele tale, crede De Angelis.

Dacă în ultima vreme doar unul dintre voi iniţiază partide de sex, nu e vorba doar de o diferenţă de pasiune şi atracţie unul faţă de celălalt. Analizaţi mai în profunzime ceea ce simţiţi. Emoţiile voastre vă ghidează pofta de a face sex şi pot creea discrepanţe între voi doi.

„Atracţia sexuală nu dispare, este doar îngropată sub un teanc de sentimente neîmpărtăşite şi proaste obiceiuri”, spune doctorul.

De Angelis atrage atenţia asupra unui aspect: atracţia sexuală dispare ca urmare a deteriorării relaţiei şi nu invers. Atracţia sexuală dintre voi doi, în viziunea specialistului, se datorează rezonanţei voastre pe mai multe planuri: emoţional, intelectual, spiritual, nu doar fizic. Aşadar, dacă unul dintre planuri se deteriorează, atracţia sexuală se pierde.

Cel din relaţia voastră care se vede nevoit să iniţieze partidele de sex ar trebui să comunice cu celălalt şi să încerce să afle de la el unde s-a deteriorat relaţia.

Dacă iubitul tău nu mai are chef de sex, să-l acuzi că nu te mai consideră atrăgătoare este cea mai neinspirată strategie. Nu-l subestima, şi roagă-l să-ţi spună ce probleme are în general, nu doar în plan fizic.

La fel, dacă tu te simţi asaltată de propunerile lui, analizează ce aspecte ale relaţiei te nemulţumesc şi mergi dincolo de atracţia pe care crezi că nu o mai simţi faţă de iubitul tău.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2