Sex: Află răspunsurile la cele mai jenante întrebări

De Adina Radu, pe
Sex

Câteodată ne crispăm când vrem să aflăm ceva despre organismele noastre şi ne ruşinăm doar la gândul că trebuie să întrebăm un alt om pentru a afla anumite informaţii. Este o reacţie perfect umană, dar la fel de uman este şi să pui întrebări atunci când nu ştii ceva. Ca de exemplu…

Mirosul vaginal

Orice femeie are un miros specific, este complet natural şi nu e ceva care să te streseze. În unele cazuri mirosul este mai puternic, în altele mai puţin iar în cele mai multe cazuri schimbarea mirosului vaginului poate semnala anumite probleme, cum ar fi vaginoza sau alte infecţii bacteriene. Un control la ginecolog este soluţia.

Cum poţi preveni infecţiile vaginale?

În primul rând trebuie să te speli de două ori pe zi, însă nu face spălături vaginale. Vaginul se curăţă singur, aşa că nu este nevoie să mai faci tu asta pentru că poţi strica flora. Mai departe, poartă doar chiloţi de bumbac – care lasă pielea să respire – şi dormi fără chiloţi.

Candidoza este transmisibilă?

Există posibilitatea să fie transmisă bărbatului, dar foarte puţin probabil să se întâmple asta. De obicei candida nu se transmite de la o persoană la alta. Candidoza se face de la antibiotice, un sistem imunitar slăbit sau de la umezeală (cauzată de haine strâmte, sintetice).

Sperma îngraşă?

În niciun caz. Un bărbat ejaculează în medie cât să umple o linguriţă, iar sperma conţine proteine, apă şi zaharuri şi are doar şapte calorii.

Poate lua herpes dacă îi faci sex oral?

Există două tipuri de herpes: cel oral, întâlnit foarte des, cauzat de virusul Herpes Simplex 1 (HSV-1) şi cel genital, cauzat de Herpes Simplex 2 (HSV-2). Ambele forme de herpes sunt transmisibile, deci partenerul poate lua virusul de la tine.

Păduchii pot migra în părul pubian?

Păduchii de cap se pot împrăştia pe tot capul, în sprâncene, chiar şi în gene, însă nu vor ajunge mai jos. Păduchii pubieni pot ajunge în părul de la subraţ sau chiar în gene, însă niciodată nu vor ajunge pe scalp. Păduchii pubieni sunt diferiţi de ceilalţi şi sunt consideraţi o boală cu transmitere sexual, pentru că sunt transmişi în timpul actului sexual.

Poţi lua virusul HIV dacă faci sex oral?

Da, cu toate că riscul este mai scăzut decât în cazul sexului anal sau vaginal. Virusul poate fi transmis prin spermă sau dacă există răni la nivelul penisului.
Foto:Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!