Cât de sănătos este lubrifiantul pe care îl foloseşti

De Mia, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:17
Sex

Ar trebui să apelezi la lubrifiant pentru partidele de sex din mai multe motive, ca activitatea sexuală să fie mai plăcută pentru amândoi. Dar produsele care îţi vin în ajutor nu sunt atât de sănătoase. Află ce ingrediente periculoase conţine lubrifiantul!
Principalele motive din care vaginul tău nu se mai lubrifiază natural destul de bine sunt variate: vârsta, menopauza, nivelul scăzut de estrogen din corp după naştere şi în timpul alăptării, consumul de băuturi alcoolice sau droguri, pilulele anticoncepţionale. De aceea medicii ginecologi recomandă folosirea lubrifiantelor pentru partidele de sex. Vezi ce conţin acestea:

Parabeni, uleiuri şi glicerină

Mucoasa care îmbracă vaginul pe dinăuntru este sensibilă la toate produsele, obiectele, organele şi substanţele care ajung la ea. Mucoasa este foarte permeabilă, mult mai permeabilă ca pielea, aşa că substanţele chimice pot ajunge în organism foarte uşor, de aceea trebuie să fii foarte atentă la ceea ce cumperi, atunci când îţi alegi lubrifiantul.
Cele mai multe produse lubrifiante care se găsesc pe piaţă conţin parabeni, glicerină şi alţi compuşi, benzoat de sodiu şi uleiuri minerale care sunt, de fapt, parafină lichidă. Parabenii imită estrogenul şi au fost adesea corelaţi de apariţia cancerului de sân. În plus, parabenii pot afecta dezvoltarea corectă a organelor sexuale ale fătului.
În organism, glicerina este transformată în glucoză, ceea ce poate cauza candidoza sau să irite pielea din zona intimă şi s-o usuce. Benzoatul de sodiu este antibacterial şi antifungic în industria alimentară, însă găsit în produsele de tipul lubrifiantului sau cremelor pentru corp irita pielea şi chiar poate dezactiva anumite părţi ale ADN-ului, spun unii specialişti.
Citeşte continuarea articolului pe pagina următoare!
Foto Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!