Riscurile la care te expune abstinenţa sexuală

De Mia, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:16
Sex

Abstinenţa sexuală presupune să renunţi, pentru o perioadă determinată de timp, la orice înseamnă activitate sexuală. Motivele pot varia de la medicale, psihologice, legale, sociale, până la financiare, morale sau religioase. Abstinenţa sexuală este cea mai sigură metodă contraceptivă şi poate fi bună din mai multe puncte de vedere, însă are şi câteva aspecte negative:

Respectul de sine şi abstinenţa sexuală

Potrivit terapeutului David McKenzie din Vancouver, Canada, abstinenţa are un impact negativ asupra respectului de sine. Pentru că societatea valorizează capacitatea de a atrage parteneri, atunci când ne simţim respinşi din punct de vedere sexual, siguranţa şi stima de sine scad. Acest lucru se întâmplă şi în cazul în care partenerul a ales să devină abstinent într-un anumit punct al relaţiei.

Frustrare sexuală

Unul dintre beneficiile sexului este că te ajută să scapi de stres, iar dacă faci sex pentru a te relaxa, iar partenerul te refuză sau nu reuşeşti să găseşti un partener sexual, atunci asta se transformă în frustrare şi, în timp, în furie. În acelaşi timp, poţi pierde şi din afecţiunea partenerului. De exemplu, dacă te abţii de la sex din cauza unor probleme în relaţie, nivelul de intimitate din cuplu este afectat puternic.
Citeşte continuarea articolului pe pagina următoare!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!