Dragoste: De ce facem sex?

De Adina Radu, pe
Sex

Sexul este una dintre cele mai plăcute activităţi pe care oamenii aleg să le facă – încă din adolescenţă şi până la vârste înaintate. Este benefic pentru sănătate, pentru minte, dar şi pentru starea ta emoţională. Iată de ce fac oamenii sex:
Îţi menţine sănătatea
Activitatea sexuală regulată cu partenerul tău îţi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Dacă faceţi sex de două ori pe săptămână, vei răci sau te vei îmbolnăvi mai greu, datorită prolactinei. Prolactina este un hormon care creşte producţia de limfocite T şi B în organism – acestea fiind celule responsabile de reacţiile de apărare ale corpului faţă de substanţele pe care le consideră străine.
Combate insomniile
În timpul actului sexual, în organism este eliberat şi hormonul oxitocină. Pe lângă faptul că te simţi mai conectată la nivel emoţional de partenerul tău, oxitocina te ajută să adormi mai uşor, te relaxează. Astfel, de fiecare dată când ai probleme cu somnul, nu te mai gândi la medicamente, fie şi făcute din plante, pentru că tot cel mai sănătos este să faci sex.
Sex: 7 lucruri care nu ar trebui să se întâmple în dormitor
Fără boli cardiovasculare
Tot la capitolul avantaje pentru sănătate, sexul îmbunătăţeşte şi sistemul vascular. Testosteronul se găseşte în cantităţi mari în corpul bărbatului, însă există şi în cel al femeii, iar în timpul actului este eliberat în cantităţi mai mari decât în mod normal. Atunci când faci sex, testosteronul îţi creşte nivelul energiei şi îţi întăreşte organele vitale, ca inima, dar şi muşchii şi oasele.

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!