Sex în timpul menstruaţiei: pro şi contra

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Joi, 01 iunie 2017, 14:42

După calculele tale aniversarea voastră sau concediul pe care îl tot aşteptaţi coincid cu acele zile nefaste ale lunii? Atunci sigur ai cochetat cu ideea de a trece peste planul estetic…
… şi a face dragoste cu iubitul tău în timpul menstruaţiei.

Ezitarea este evidentă: contează mai mult să faci sex într-un moment special în cuplu sau să nu treci prin ceea ce ar putea fi o experienţă dezgustătoare?

Indiferent ce decizie ai lua, asigură-te că eşti mereu informată. Iată tot ce trebuie să ştii despre sexul în timpul menstruaţiei, pentru ca experienţa să te prindă pregătită.

Sexul în timpul menstruaţiei nu este periculos pentru sănătate

Zvonurile cum că sexul în timpul menstruaţiei ar avea efecte negative asupra sănătăţii sunt false! Stereotipurile s-au format din cauză că de mici învăţăm că menstra este „murdară”. În realitate, contactul cu fluidul respectiv nu afectează nici penisul bărbatului, nici zona genitală a femeii.

Trebuie să vă protejaţi ca într-o partidă de sex obişnuită

În timpul menstruaţiei eşti supusă riscului de a rămâne însărcinată, chiar dacă el este mai mic. Aşa că prezervativul sau orice altă metodă eficientă de protecţie nu trebuie să vă lipsească!

Sexul în timpul menstruaţiei ameliorează durerile menstruale

Dacă închei partida de sex cu un orgasm, contracţiile uterine din timpul lui vor ameliora durerile menstruale.

Sexul în timpul menstruaţiei scurtează perioada de sângerare

Specialiştii consideră că menstruaţia tinde să se termine brusc dacă ai făcut sex în acea perioadă a lunii. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru nu este că penetrarea a reuşit să împingă înapoi menstra, dimpotrivă! Contracţiile uterine de care am amintit grăbesc procesul de eliminare a menstrei.

Lichidul spermatic are în componenţa sa hormoni care sporesc contracţiile uterine, ceea ce, din nou, contribuie la eliminarea mai rapidă a menstrei.

Cum minimalizaţi murdărirea din timpul sexului

Gândul la priveliştea sexului din timpul menstruaţiei vă poate lua cheful de la orice activitate romantică. De aceea, e important să minimalizaţi acest aspect negativ. Aşezaţi prosoape sub voi, şerveţele umede la îndemână şi alegeţi poziţii de sex care să nu fie deosebit de dinamice.

O soluţie de compromis

Dacă nu te-ai acomodat cu ideea sexului în timpul menstruaţiei, dar nici nu vrei să ratezi un moment special cu iubitul tău poţi alege o variantă de compromis. Foloseşte un tampon cu uz intern şi limitaţi-vă la o partidă de sex oral. Avantajul este că poţi îmbrăca o lenjerie sexy fără să o pătezi.

Nu e obligatoriu să faceţi sex normal pentru a vă răsfăţa simţurile într-un moment special pentru voi doi.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro