Sex: Creierul, cel mai important organ sexual

De Libertatea pentru femei pe

Majoritatea discuţiilor despre îmbunătăţirea vieţii intime pare să uite un amănunt important: că orice activitate umană, şi aceasta e comandatăa tot de creier.
Experienţele din trecut, aşteptarile, imaginaţia, complexele, speranţele, sentimentele – toate ne influenţeaza experieţna sexuala. Sanatatea fizica, dar şi cea psihica nu sunt nici ele de neglijat.
Gândurile negative, inamicul vieii intime
Gândurile negative pot sa strice o seara frumoasa sau chiar o relaţie. Daca te aştepţi tot timpul la ce e mai rau şi te gândeşti ca nu va merge, s-ar putea ca „profeţiile” tale sa se împlineasca. Nu, nu ai capacitaţi de medium, ci îţi programezi nereuşita. Şi alte probleme pe care le ai mereu în gând te pot îndeparta de la ce faci pe moment şi sa te determine sa nu îţi mai arda de dragoste. Daca te gândeşti mereu la ce nu ai rezolvat la serviciu sau în gospodarie, nu vei reuşi sa te relaxezi şi sa te simţi bine. Depresia este şi ea un factor important care poate ameninţa viaţa sexuala. Netratata la timp, va avea consecinţe negative şi asupra apetitului erotic.
Amintirile, duşmani sau prieteni
Tot ce ai trait alaturi de actualul partener, dar şi în trecut te poate afecta. Amintirile frumoase sau, din contra, experienţele neplacute te influenţeaza şi în prezent. Chiar o anumita melodie pe care ai ascultat-o fie într-un moment bun din viaţa ta, fie într-unul în care lucrurile nu mergeau atât de bine te poate influenţa aducându-ţi acea stare de spirit. În plus, daca aşteptarile şi visele tale sunt departe de realitate, vei fi nefericita chiar în condţiiile în care alte femei în locul tau s-ar putea simţi foarte bine. Şi faptul ca nu eşti mulţumita de felul în care araţi poate avea efecte negative asupra vieţii sexuale. Daca în loc sa savurezi momentul te gândeşti ca nu araţi prea bine, ca te-ai mai îngraşat, vei fi crispata. Relaxeaza-te! Soţul tau cu sigurana nu sta sa îţi observe în acele momente celulita.
Mici trucuri de efect
Obinuieşte-te cu ideea ca femeile şi barbaţii gândesc altfel. Nu îl lasa pe el sa-ţi ghiceasca dorinţele, ci exprima-le. Nu te atepta ca totul sa mearga bine din prima, ci ţine seama ca dictonul „practica te face perfect” se aplica şi în acest caz. Exista mici trucuri care te pot ajuta. De exemplu, masarea picioarelor este un gest care excita puternic. De ce? Pentru ca zona din creier care raspunde de partea senzoriala a acestei zone din corp se află chiar lânga cea care raspunde de organele genitale. Substanele afrodiziace au mai ales legatura cu îmbunataţirea circulaiei sangvine în zona capului. Astfel, tratamentele cu ginseng, ginko-biloba i L-Arginina vor avea ca efect şi îmbunatairea vieii intime. Afrodiziace naturale sunt şi scorţioara, placinta cu dovleac, lavanda, brânza sau friptura de vita – din acelaşi motiv. În schimb, cafeina, nicotina şi lipsa somnului sunt inhibante.
CENTRUL EROTISMULUI
În creier se afla centrii nervoşi care stau la baza actului sexual. Aici se obţine pentru prima data senzaţia de excitaţie. Din acest punct de vedere, imaginaţia joaca un rol important. Creierul este şi centrul tuturor celorlalte emoţii. Drept pentru care, orice traire negativa (teama, frustrare, îngrijorare etc.) influenţeaza capacitatea individului de a simţi dorinţa. De aceea, înainte de a avea un act sexual, mintea ar trebui sa fie golita de astfel de gânduri. Mişcarea, sportul, plimbarile, muzica, dansul, calatoriile etc. ajuta la eliminarea starilor neplacute. Un rol important îl joaca şi tehnicile de meditaţie de orice tip, care educa persoana sa-şi controleze gândirea. Este indicat şi sa creezi o atmosfera placuta: muzica, lumina difuza, un pahar de şampanie etc. – toate acestea sunt lucruri comune, dar ajuta mintea sa se relaxeze. Chiar daca aceste „trucuri” sunt foarte cunoscute, extrem de puţini le folosesc în viaţa reala şi apoi se întreaba ce nu merge bine. Dorinţa nu este ceva ce vine de la sine, ea trebuie întreţinuta, iar starea psihica joaca un rol important. „, Sexolog Valentin pescaru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro