Sex: Amanta lui, videochatul! Ce faci?

De Libertatea pentru femei pe

Odată cu „minunile” tehnicii au apărut și multe situații ciudate despre care nu mai știi ce să crezi. Nu te înșală, dar petrece timp pe videochat sau flirtând online cu alte femei. Și bineînțeles că tu trăiești un amestec de sentimente nu prea plăcute… Ce-i de făcut?
Faptul că o astfel de „distracție” este doar la un click distanță poate fi un lucru extrem de tentant. Bărbații se gândesc oricum mult mai des la sex decât noi, iar online accesul la sezații tari este aproape instant. Este posibil să fi început ca o curiozitate, dar apoi să fi devenit dependență. Pe de altă parte, el se poate gândi că nu te înșală efectiv, dacă nu se întâlnește și în realitate cu respectivele femei, așadar consideră că are conștiința curată.

►Relație în impas

Totuși, e clar că activitatea lui online se răsfrânge asupra relației voastre. Ar putea să nu mai fie mulțumit de tine, să te compare cu acele femei sau să își dorească să experimenteze lucruri care ție nu îți convin. Îi va fi foarte greu să mai relaționeze cu tine ca persoană, având în vedere că modul în care interacționează pe internet îl face să vadă femeia ca pe un obiect. Veți reuși să ieșiți din acest impas doar dacă vă doriți amândoi. Nu va fi ușor, mai ales dacă e vorba de dependență, dar dacă sentimentele voastre și dorința de a vă salva relația sunt suficient de puternice, aveți mari șanse de reușită. Psihologul Cristina Ion-Rădulescu vă sfătuiește să „comunicați și să identificaţi cauzele pentru care are nevoie de videochat. Explică-i de ce nu te simți în siguranță. Încearcă să-l faci să se pună în locul tău imaginându-și cum ar fi dacă tu ai face asta. Luați împreună decizia de a renunța, puteţi înlocui acest obicei cu ieșiri în oraș, cu petrecerea timpului liber împreună”.

COMPORTAMENT DEVIANT

„Și aici, ca și în multe alte situații de viață, părerile sunt împărțite. Ar trebui să răspunzi la unele întrebări: intra pe astfel de site-uri înainte de a vă cunoaște și nu și-a șters încă profilul? A început recent sau nu știi când, dar l-ai descoperit de curând? În oricare din aceste circumstanțe, nu ai cum să te simți altfel decât trădată și mințită. Te gândești la ce este mai grav: nu mă mai iubește, îl plictisesc, își caută pe alta, mă înșală deja. Poate că așa și este sau e vorba de un comportament sexual deviant și de dependență. Fie a încercat doar din curiozitate. În mod normal, nu ar trebui să facă asta, pentru că pune în pericol relația voastră.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro