Ce secrete ascunde limbajul gesturilor

De Unica.ro, pe

Chiar dacă îţi lipsesc cuvintele potrivite, poţi comunica cu ceilalţi şi din priviri.
O simplă privire sau un mic gest fac uneori mai mult decât o mie de cuvinte. Intenţionat sau involuntar deseori comunici cu cei din jur prin mesaje non-verbale. Află în continuare tot ce trebuie să ştii despre limbajul gesturilor şi cum îl poţi folosi în relaţiile cu ceilalţi!

Gesturile şi mimica feţei exprimă de fapt starea de spirit reală şi dispoziţia fiecărei persoane în orice moment al zilei. În timpul unei conversaţii „faţă în faţă” se desfăşoară o mare cantitate de gesturi involuntare, care ajută la exprimarea cât mai explicită a informaţiei. Şi tu, dacă eşti puţin atentă la semnalele celor din jur, îţi poţi da seama când o persoană este sinceră cu tine sau te minte.

1 Evită privirea directă ţinând capul în jos

Este un semn că persoana în cauză îşi doreşte să termine cât mai repede conversaţia cu tine, fiind preocupată de altceva. Nu ar fi cazul să mai continui discuţia, îi poţi spune chiar tu că dacă se gră-beşte o puteţi lăsa pe altă dată. De asemenea, în cazul persoanelor mai mici în grad sau ca vârstă decât tine, evitarea privirii directe poate fi considerată un semn că acel individ minte sau vrea să-ţi ascundă ceva. Fii precaută pe viitor în ceea ce-l priveşte!

2 Te priveşte fix în ochi

Acea persoană denotă o forţă aparte şi foarte mare siguranţă de sine cu privire la ceea ce spune. De obicei, prin fixarea privirii, aceasta urmăreşte să te convingă cu orice preţ că are dreptate. De cele mai multe ori comercianţii folosesc o astfel de tehnică în încercarea de a-ţi vinde anumite produse mai mult sau mai puţin eficiente. Aşadar, nu trebuie să te laşi întotdeauna convinsă de siguranţa unor astfel de persoane, deoarece te poţi înşela.

3 Îşi freacă mâinile

Persoana este foarte emoţionată şi nu ştie cum să facă să-i mai treacă din trac. Poţi observa acest gest în cazul actorilor care intră pe scenă, în sala de spectacol sau în cazul angajaţilor care nu şi-au făcut treaba cum trebuie şi sunt traşi la răspundere de către şefi. Dacă şi ţie ţi se întâmplă să intri în contact cu o astfel de persoană înseamnă că îi produci o stare de emotivitate şi ar fi bine să discuţi cu ea, poate reuşeşti să afli ce anume din firea ta îi determină o astfel de reacţie.

4 Îşi masează bărbia în timp ce-ţi vorbeşte

Înseamnă că individul respectiv nu este foarte sigur de ceea ce spune. Dacă mai face şi pauze dese între fraze, atunci cu siguranţă nu te poţi baza pe informaţiile furnizate de o astfel de persoană.

5 Îşi ţine capul sprijinit în mâini

Acesta este un gest specific stării de plictiseală. Dacă, în timp ce vorbeşti cu cineva, ţi se întâmplă  ca interlocutorul să-şi sprijine capul în mâini, înseamnă că acesta deja dă semne de plictiseală şi este cazul ori să schimbi subiectul, ori să pui punct conversaţiei.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!