Scurt ghid de dating pentru mame

De Revista Unica pe

Partea bună este că, la rândul lui, e tată și deci obișnuit să relaționeze cu copiii. Prima dată când i-am reunit pe cei mici, spre surprinderea mea, totul a ieșit bine. A doua oară s-a lăsat cu vânătăi: băiețelul meu a scăpat un leagăn drept în obrazul fetiței lui, un moment destul de neplăcut, peste care am trecut, în cele din urmă, cu bine… În cazul Corinei, lucrurile stau diferit: mi-a mărturisit că experiențele anterioare au învățat-o că e mult mai precaut să nu introducă pe nimeni în peisaj până nu e absolut sigură. De ce? „Pentru că Ana se atașează chiar mai repede decât mine și pare că suferă cot la cot cu mine când trec printr-o despărțire. La rândul meu, am preferat să stau mai departe de copiii partenerilor mei, atunci când a fost cazul. Sinceră să fiu, tocmai pentru că sunt mamă nu am știut exact cum să mă poziționez. N-am vrut să simtă niciun moment că iau locul mamei lor, nici să pozez ipocrit într-o «prietenă mai mare», dar cumva instinctele de mamă ieșeau întotdeauna la iveală: mă asiguram că nu le e prea cald, prea frig, încercam să înțeleg ce e în mintea lor, atunci când priveau confuz (pe bună dreptate) cum mă instalez în fostul dormitor al mamei lor.“

single mom dating

O altă prietenă, Maria, divorțată și mamă a doi băieți (8 și 15 ani) povestește că în viața ei a apărut un partener, la doi ani de la divorț, iar reacțiile băieților au fost complet diferi­te. „Cel mic a avut tot felul de nelămuriri și temeri: de la a se întreba cum și ce fac eu cu prietenul meu, având în vedere faptul că el încă își imaginează că sunt «căsătorită» cu tatăl lui, și până a avea momente de reală gelozie. Acum, cu trecerea timpului și după discuțiile necesare, pare să fie mai împăcat cu situația.“

Momentul în care am înțeles de ce unii bărbați preferă să nu se „încurce“ cu femei care au copii a fost atunci când prietenul meu mi-a propus să îl însoțesc într-o excursie cu fetița lui și am refuzat, fără să stau pe gânduri. Eram în primele luni de relație și gândul că ar trebui să petrec o zi întreagă cu ei doi și, eventual, să fac față întrebărilor fetiței m-a speriat foarte tare. Între timp, după aproape doi ani și mulți pași mărunți în direcția bună, pot spune că lucrurile au devenit mai firești. Singurul lucru care funcționează în asemenea situații delicate sunt răbdarea și o cantitate imensă de bunăvoință. Și, uneori, sfatul psihologului…

 

Sfatul psihologului

  1. Toate la timpul lor. Nu te grăbi să aranjezi o întâlnire între el și copilul tău, mai ales dacă te gândești la această întâlnire ca la un test al compatibilității voastre. Abia când simți că îți dorești ca el să fie în viața ta pe termen lung ajută-i să se cunoască.
  2. Înainte ca el să-i cunoască pe copiii tăi, povestește-i câte ceva despre fiecare, fără însă a intra în detalii. Dă-i voie să-și facă propria părere despre ei, neinfluențată de experiențele tale.
  3. Aranjează primele întâlniri într-un mediu exterior locuinței, de preferință într-un loc unde copiii nu au mai fost. Astfel e de așteptat ca ei să fie mai deschiși și să facă mai puține comparații cu trecutul.
  4. Poartă-te natural, pe cât posibil, fără a accentua importanța întâlnirilor dintre el și copiii tăi. Deși tu poți fi în sinea ta foarte emoționată, este bine să nu lași emoțiile să se vadă în exterior, căci ar putea genera tensiune și nervozitate.
  5. Nu grăbi lucrurile în relația cu copiii lui, încercând să creezi rapid o relație cu ei, oferindu-le grijă excesivă, cadouri, devenindu-le prie­tenă. Astfel îți manifești nesiguranța, simțind că e nevoie să demonstrezi că poți fi o mamă bună pentru copiii lui. Dă-le permisiunea să te placă treptat, pe măsură ce te cunosc.
  6. Fii obiectivă când evaluezi relația dintre el și copiii tăi. O relație se dezvoltă în timp, deci nu este important ca partenerul tău să arate semne excesive de afecțiune față de copilul tău, ci să arate, treptat, disponibilitatea de a-l cunoaște, de a petrece timp cu el.  (Carmen Moldoveanu) 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3