Cum să scapi de rutină din cuplu

De Lumea Femeilor pe

Cine zice că trebuie să fie Ziua Îndrăgostiţilor ca să vă plimbaţi de mână, prin parc, ca la începutul iubirii voastre? Dragostea – cel mai frumos lucru din viaţa noastră – merită să fie sărbătorită în fiecare zi.
Fă-o şi tu – măcar din când în când – şi veţi trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Noi îţi dăm câteva idei ca să readuci vraja în viaţa voastră de zi cu zi

1. Romanţă à la Hollywood

Chiar dacă bărbaţii nu se prea dau în vânt după ele, filmele romantice au darul de a ne aminti că iubirea contează. Ia-l într-o seară cu tine pe canapea şi uitaţi-vă împreună la o poveste de dragoste ca-n filme. Recomandările noastre: „Dincolo de Africa”, cu Meryl Streep şi Robert Redford sau „Frumuşica”, cu Julia Roberts şi Richard Gere. Iar când devine foarte emoţionant, nu te sfii să plângi pe umărul lui! Şi lasă-l să te consoleze…

2. Dantele fine

Roagă-l să te consilieze când îţi cumperi lenjeria intimă. El alege, tu probezi…

3. Dansul hormonilor

Dragostea înseamnă şi chimie. Atunci când ne îndrăgostim, hormonii noştri încep să se agite – iar rezultatul este senzaţia aceea de emoţie nebună şi fluturi în stomac. Aceeaşi senzaţie o poţi avea însă şi după o noapte în care dansezi mult – pentru că dansul stimulează secreţia de hormoni ai fericirii. Aşadar: când mergeţi la o nuntă sau la o petrecere, nu sta pe scaun. Ia-l de mână şi dansaţi cât vă ţin picioarele!

4. Inimă parfumată

Pleacă într-o delegaţie? Strecoară-i un săpun în formă de inimă în necessaire. Cu un bileţel pe care scrii „Mi-e dor de tine tot timpul”.

5. Vrei să fii soţul meu?

Dacă sunteţi căsătoriţi, probabil că el te-a cerut de nevastă. Acum e rândul tău. Arată-i cât de fericită eşti cu el, cerându-l de bărbat. Ca să ştie că ai face-o oricând a doua oară. Dar numai cu el!

6. Ca în prima zi…

Îţi mai aminteşti ce s-a întâmplat la prima voastră întâlnire? Fă-i o surpriză soţului/iubitului tău şi du-l din nou în locul acela. Sau fă să se întâmple din nou ce s-a întâmplat atunci… Va fi cu siguranţă o amintire plăcută, care vă va apropia mai mult.

7. Dragoste arzătoare

Aranjează masa de dimineaţă mai frumos decât de obicei şi aşază în jurul farfuriei lui lumânărele aprinse în formă de inimă. Serveşte-i apoi micul lui dejun preferat. Va fi începutul perfect pentru o zi deosebită de celelalte.

8. La steaua care-a răsărit…

De când nu aţi mai privit împreună cerul înstelat? Ia-l de mână, într-o seară senină, şi arată-i luna şi stelele! Vă veţi aminti ce frumos e să fii romantic.

9. Cutia iubirii

Oferă-i de ziua lui, de Crăciun sau la aniversarea căsătoriei voastre un alt fel de cadou: o cutie pe care o „îmbraci” în hârtie cu inimioare şIfloricele, în care îi pui obiecte care au o semnificaţie aparte pentru voi doi. Poate fi o fotografie frumoasă cu voi (sau cu tine) în vacanţă, ciocolata lui preferată, o batistă pe care o săruţi cu buzele rujate, o carte care v-a amintit de povestea voastră, un CD pe care e şi melodia „voastră”…

10. Unde sunt inimioarele?

Când te dezbraci să te bagi în pat lângă el, pregăteşte-i o surpriză: desenează-ţi cu ruj câteva inimioare pe piele. Treaba lui e să le caute şi să le găsească.

11. Petrecere-surpriză

Transformă aniversarea căsătoriei voastre (sau a întâlnirii voastre, dacă nu eşti măritată) într-un prilej pentru o petrecere-surpriză. Invită naşii sau prietenii voştri vechi şi apropiaţi şi aşteaptă-l cu gustările pregătite şi vinul la rece.

12. Bileţel de dragoste

Crezi că nu mai ai vârsta potrivită pentru bileţele de dragoste? Te înşeli. Oricâţi ani aţi avea, un bilet cu o declaraţie de dragoste sensibilă, pe care îl găseşte sub pernă, la oglinda din baie sau în alt loc din casă nu îl poate lăsa rece.

Spune-i că îl iubeşti…

…în cele mai surprinzătoare momente, în cele mai originale moduri. Iată câteva sugestii care te pot inspira:
Tu mă faci să fiu ceea ce sunt.
Eşti sexy când eşti un pic nebărbierit. Mi-e dor să te ating!
Simt că eşti trist. Şi încerc să-ţi fiu leac.
Suntem ca două boabe într-o păstaie. Nu simţi asta?
Fără tine, nu aş fi aflat ce e emoţia adevărată. De aceea, te iubesc oricum ai fi.
Important e ca noi doi să fim împreună. Restul sunt detalii.
Dacă vreodată ai nevoie de un rinichi, de o inimă, de ceva, de orice, nu trebuie decât să-mi dai de ştire.

Opinia psihologului

Rutina există oriunde

În cupluri în care unul din parteneri are nevoie de schimbare, e important ca acea schimbare sa îi poată fi oferită din interior. Şi acest lucru se face cu iubire şi imaginaţie.

Ca pastila împotriva plictiselii, e bine de ştiut că totul se află în interiorul nostru. Cu cât lăsăm sufletul nostru şi mintea noastră să primească noul din lucruri şi din întâmplări obişnuite, cu atât va fi mai uşor. Căutarea compulsivă a extraordinarului rareori reuşeşte să umple golul interior. Dacă unul spune că se plictiseşte, celălalt trebuie să încerce să îl ajute, nu să îl lase să se zbată singur în starea lui.

Dificil e când schimbarea pe care unul o doreşte e perturbatoare pentru partener. Atunci îi ajută mult o bună comunicare şi încrederea unuia în celălalt. Şi surprize mici şi vesele, mereu din altă sferă, nu atât de mari încât să distrugă echilibrul conservatorului din cuplu, dar sufi-ciente pentru a alimenta imaginaţia celui ce doreşte ceva nou.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă