Revigorează relaţia într-un weekend!

De Stela Moisescu pe

Relaţia voastră scârţie în ultima vreme? Iată cum poţi revigora viaţa de cuplu în doar două zile, astfel încât Sărbătorile să vă prindă fericiţi împreună.

Sexologul Tracey Cox vă oferă un ghid simplu care vă garantează o relaţie revigorată atât pe plan emoţional, cât şi sexual.

Aşadar, nu ezita să încerci următoarele tehnici chiar în acest weekend, pentru a începe viitoarea săptămână cu forţe noi în cuplu.

Sâmbătă: Revigorează relaţia pe plan emoţional în 3 paşi

1. Renunţă la idealurile romantice

Sexologul începe ghidul cu nişte adevăruri crude, dar benefice pentru cuplu. Relaţiile nu-şi păstrează alura romantică la infinit. Este normal să fii confuză şi să nu înţelegi cum bărbatul cuceritor de altă dată te poate călca acum pe nervi atât de tare.

Un alt aspect care ne pune pe gînduri este cum lucrurile incitante de altă dată ne provoacă acum doar plictiseală sau, într-un caz fericit, indiferenţă.

„Faptul că tânjim după ce a fost în trecut ne cauzează probleme în prezent”, susţine Cox.

Apropierea de la început devine în timp sufocantă. Dacă la început apropierea faţă de celălalt provoacă eliberarea hormonilor fericirii, în timp, aceeaşi apropiere nu mai provoacă efectul scontat.

În acest moment apare sentimentul de sufocare şi avem impresia că nu mai suntem îndrăgostiţi, iar partenerul de cuplu nu este „the One”.

Sexologul te avertizează că această senzaţie apare mai devreme sau mai târziu în cadrul fiecărei legături amoroase. Ea marchează trecerea de la dragostea romantică la cea profundă şi de durată.

„Pentru a realiza această trecere, e cazul să renunţaţi la idealurile romantice. Faceţi împreună cu partenerul de cuplu un pact: să nu mai aşteptaţi unul de la celălalt imposibilul şi să fiţi mai realişti şi îngăduitori. În urma pactului veţi simţi cum vi se ia o greutate de pe umeri”, te asigură Tracey Cox.

2. Află de cine eşti îndrăgostită în prezent

Dacă v-aţi cunoscut în liceu sau la facultate, iar acum sunteţi doi adulţi cu cariere înfloritoare, e posibil să vă fi schimbat între timp. Orice schimbare a propriei persoane afectează automat relaţia de cuplu.

Aşadar, e momentul să vă prezentaţi unul altuia de parcă aţi fi la prima întâlnire.

Vorbiţi pe rând timp de jumătate de oră despre propria persoană, nu despre celălalt sau relaţia de cuplu.

Concentrează-te pe emoţiile tale, pe nevoile tale, pe ce îţi place şi ce nu la tine, vorbeşte despre prietenii făcuţi recent şi planurile de viitor. Roagă-l pe partenerul tău să facă la fel şi nu vă întrerupeţi unul pe celălalt cât timp vorbiţi.

Sexologul vă recomandă să vă oferiţi un feedback asupra a ceea ce s-a spus la 24 de ore distanţă. În acest fel analizaţi în profunzime cine este partenerul de cuplu în prezent. Dacă nu îţi convine un anume aspect nu face reproşuri, ci propune posibile soluţii.

„Greşeala pe care o comit majoritatea cuplurilor este că doresc garanţii unul de la celălalt. În realitate, trecerea timpului provoacă unele schimbări. A nu fi sigură 100% pe relaţia ta este însă un lucru benefic”, precizează Cox.

3. Spune-i ce-ţi doreşti

Deseori ne considerăm că partenerul ne cunoaşte în totalitate, ,mai ales, ştie ce ne place şi ce nu. De aceea tragem foarte uşor şi nedrept concluzia că partenerul de cuplu greşeşte.

Totodată presupunem că ceea ce ne face pe noi fericite, îi va provoca şi lui aceeaşi reacţie.

Ei bine, acest tip de gîndire determină mici dezastre pentru cuplu.

Cea mai simplă cale de evitare, recomandată de sexolog, este să spui exact ceea ce vrei, chiar şi unui partener care te ştie de ani de zile.

Spune-i iubitului tău cum ţi-ar plăcea să petreceţi Revelionul, de exemplu, şi nu te bosumfla dacă el are alte idei. Este important să vă împărtăşiţi nevoile şi fanteziile indiferent că vorbiţi despre aniversări sau poziţii de sex.

Puteţi să faceţi o listă cu ceea ce vă doriţi de la partenerul de cuplu în anul 2010: un weekend la munte sau o partidă de sex în public? Indiferent care vă sunt dorinţele, notaţi totul pe o foaie de hârtie şi faceţi schimb de liste.

Duminică: Revigorează relaţia pe plan sexual


La începutul relaţiei căutăm să ne răsfăţăm partenerul de cuplu, să-l impresionăm cu mişcările noastre şi să aflăm ce-i place şi ce nu. Nici nu-i de mirare de ce, la început, partidele de sex ne încântă fiecare simţ. Nu doar hormonii sunt responsabili cu satisfacţia sexuală de la început, ci şi atitudinea pe care o avem în pat faţă de partener.

Aşadar, potrivit sexologului, la început ne axăm pe provocarea plăcerii, iar în timp, ne străduim să o menţinem cu mişcările învăţate.

„Dacă vă doriţi o viaţă sexuală satisfăcătoare trebuie să vă concentraţi tot timpul pe a descoperi noi şi noi mişcări, pentru a provoca noi şi noi plăceri”, te sfătuieşte Cox.

Aşadar, puteţi începe să faceţi dragoste răsfăţându-vă unul pe celălalt. Sexologul îţi recomandă ca din când în când să tranformaţi partidele de sex în sesiuni de răsfăţ în care unul îl satisface pe celălalt exact aşa cum îşi doreşte.

Totodată, puteţi să faceţi o listă cu activităţi sexuale precum legat la mâinii în timpul partidei de sex sau vizionarea de filme pentru adulţi. Daţi o notă fiecărei activităţi şi astfel veţi descoperi lucruri noi despre ce vă place în dormitor. Puneţi în practică activităţile care au obţinut  note maxime din partea amândurora.

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro