Retrosexual sau metrosexual? Află ce aleg femeile!

De Raluca Cristea, pe

Metrosexualul reprezintă cea mai tare tipologie de bărbaţi? Sau cumva noul şi misteriosul retrosexual? Află pe cine şi de ce aleg femeile!

Într-un articol anterior, îţi povesteam totul despre bărbatul metrosexual – descriere, păreri pro şi contra. Din nefericire pentru el, existenţa îi este ameninţată de o nouă tipologie de bărbat. Este vorba despre bărbatul retrosexual, care îşi doreşte să reînvie adevărata idee de masculinitate. Dar cum?

Diferenţa între metrosexual şi retrosexual

Prima întrebare care mi s-a ivit în minte când am aflat de existenţa retrosexualului a fost: ,,Dar care este diferenţa între cei doi masculi?”.

Ei bine, dacă metrosexualul cheltuieşte serios pe haine, cosmetice şi călătorii, retrosexualul are o identitate masculină aparte, ce îţi atrage atenţia prin lookul neglijent dar sexy. Uneori, poţi să juri că a dormit cu hainele pe el, dar îţi trece cheful de critică când îi simţi parfumul excitant şi îi auzi vocea puternică.

Pe cât de atent este metrosexualul în alegerea hainelor, pe atât de nepăsător este retrosexualul, care adoptă un stil simplu, puţin necizelat. O să îl vezi rareori îmbrăcat la costum şi de  multe ori îmbrăcat cu blugi, tricou, pulover, geacă de piele, pantofi sport şi ghete. Alege costumul, tot în stil retro, însă doar la ocazii speciale.

Din păcate, în România nu avem un reprezentant oficial al retrosexualilor însă dacă vă gândiţi la cineva, aştept propunerile voastre în comentarii. La Hollywood, aşa zisul reprezentant al retrosexualilor este actorul Russell Crowe.

Femeile iau decizia finală: metrosexual sau retrosexual?

,, Aleg retrosexualul. Îmi place ideea de masculinitate şi mister şi, dacă mă incită felul lui de a fi, trec peste anumite aspecte care poate nu îmi plac, aşa cum este uşoara lui neglijenţă în privinţa hainelor.”

Mihaela, 30

,, Îmi plac mai mult metrosexualii. Îmi atrag atenţia pe stradă, sunt aranjaţi, îşi aleg cu gust hainele, chiar îţi dau sfaturi despre cosmetice şi haine. M-ar obosi să am o relaţie cu un bărbat căruia să îi dau eu sfaturi despre ce haine să aleagă şi cum să se îmbrace.”

Mara, 23

,, Am o relaţie de 4 ani cu un bărbat despre care mulţi spun că este metrosexual. Mie nu mi se pare chiar aşa şi, în fond, nu văd nimic rău în dorinţa de a te ocupa cât mai mult de aspectul tău fizic. Felul în care arătăm este cartea noastră de vizită şi cred cu tărie că haina îl face pe om. Mie îmi place la nebunie cu el pentru că mă motivează să arăt din ce în ce mai bine.”

Iulia, 28

,, Bărbatul trebuie să fie bărbat, nu pe jumătate femeie. Nu mi-ar plăcea să încep cu soţul meu o competiţie despre cine şi pe ce cheltuieşte mai mult, care sunt noile tendinţe în modă sau ce produse cosmetice promovează un anumit brand. Părerea mea este că masculinitatea unui metrosexual nu este solidă şi la fel, ţie îţi este ştirbită feminitatea când ai o relaţie cu un astfel de bărbat. Nu neg că poate face o pereche reuşită cu o fată pe măsura lui.”

Any, 44

,, Vreau un bărbat adevărat, care să adopte un stil clasic. Îmi pare rău, dar metrosexualii mi se par mai mult un produs al societăţii. În plus, toţi bărbaţii metrosexuali pe care i-am întâlnit sau i-am văzut la televizor au nişte defecte aproape specifice acestei tipologii şi anume: narcisismul, snobismul, egocentrismul.”

Elena, 25

Tu ce tip de bărbat alegi?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!