Relaţii: Legea cererii şi ofertei funcţionează şi în dragoste!

De pe

Nu-i așa că-ți dorești că relația voastră de cuplu să fie toată viață ca la început, efervescentă, cu fluturași în stomac și entuziasm care poate să mute și munții din loc? Oare e posibil să faci că aceste senzații să dăinuie?
Fii disponibilă pentru partenerul tău!
Indisponibilitatea unei femei poate avea mai multe cauze. Una dintre ele este asumarea exagerata a responsabilitatii in privinta preocuparii si ingrijirii mai mult sau mai intai de propriii parinti si, abia apoi, de propria viata sau propria relatie de cuplu. Mai ales la noi, traditia cerea ca unul dintre copii sa ramana cat mai aproape de casa parinteasca, pentru a se ingriji de parinti la batranete, ceea ce contravine perspectivei sistemice a familiei si principiilor sale.
Conform acestora, parintii dau, copiii primesc, si nu invers. Atunci cand iti asumi o responsabilitate exagerata in privinta parintilor, privirea iti este indreptata in trecut si nu in prezent, unde sunteti tu si partenerul tau de viata. Prin urmare, scad sansele de a privi si in viitor.
De asemenea, eventualele relatii fuzionale intre parinti si copii pot fi adevarate blocaje in disponibilitatea partenerilor unul pentru celalalt (de exemplu, sunt numeroase cazurile in care unul dintre parteneri ramane dependent afectiv de parinti, de aici si intruziunea multor parinti in viata cuplului copiilor lor).
O alta potentiala sursa de indisponibilitate in relatia actuala de cuplu este reprezentata de situatiile neincheiate cu partenerii anteriori. Felul in care te raportezi la relatiile incheiate brutal, iubirile neimpartasite otravesc relatia in care te afli si in care te poti simti absenta afectiv.
Explicatiile pe care ti le dai la incheierea brutala a unei relatii te pot conduce mai tarziu catre tipuri de relationare extrema in cuplu, fie de evitare a confruntarii cu situatii dificile, fie de cau-tare inconstienta a finalurilor brutale.
Citeşte mai multe despre legea cererii şi ofertei în dragoste pe Avantaje.ro.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro