Relaţii: Cum te integrezi într-un grup nou?

De Lumea Femeilor pe

Fie că e vorba de noi prieteni sau despre primele zile la un job, ai nevoie de o perioadă de acomodare până ajungi să te integrezi într-un grup deja format. Iată câteva trucuri ce te vor ajuta să faci faţă cu brio schimbărilor
 

Ai răbdare!

Chiar dacă vrei să afli cât mai repede regulile după care funcţionează noua organizaţie, ia lucrurile uşor, pe îndelete, şi nu îi stresa pe cei din jur cu întrebări din 5 în 5 minute. Vei afla la momentul potrivit tot ce trebuie să ştii. Important este să ai răbdare.

Sparge gheaţa!

Dacă vei sta într-un colţ şi nu vei vorbi cu nimeni, e posibil ca oamenii să se apropie greu de tine. Nu spune ni-meni să vorbeşti încontinuu sau să stai pe capul celor din jur. Participă însă activ la discuţii, fii deschisă şi spune-le colegilor câte ceva despre tine, fără multe detalii care ar putea plictisi.

Fii tu însăţi!

Cei din jur îşi vor forma o părere despre tine încă din primele momente. De aceea e recomandabil să te porţi na-tural, să nu disimulezi sau să încerci să epatezi. Atitudinea ta din primele zile contează foarte mult.

Respectă regulile!

Fiecare grup are liderii lui şi propriile reguli, aşa că, la început, ascultă şi încearcă să înţelegi. Cu siguranţă, totul are o logică, iar dacă ţi se pare că există părţi care pot fi îm-bunătăţite, spune-o cu tact, dar după ce eşti sigură că ai înţeles regulile existente.

Nu emite judecăţi de valoare!

Nu face comparaţii cu situaţii similare în care te-ai aflat! Evi-tă să judeci comportamentul celor din jur, lucru valabil nu doar când eşti nou venită în grup, ci şi ca regulă generală.Important este să accepţi schimbările din viaţa ta, indiferent de ceea ce presupune acest lucru.

Tăcerea e de aur

Nu vorbi excesiv despre tine, oferă informaţii care sunt legate de conjunctura în care  te afli. Dacă e vorba
despre un cerc nou de prieteni, povesteşte-le despre preocupările şi hobby-urile tale. Dacă eşti într-un grup nou la serviciu, dă-le colegilor informaţii despre experienţa ta de până acum. Nu te amesteca în intrigi sau bârfe! Stai cât mai departe de ele!

PĂSTREAZĂ O ATITUDINE POZITIVĂ!

Dacă e vorba de un job nou, e important ca, încă de la început, să faci câteva calcule – minimum opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, câteva luni sau ani. Vei petrece mult timp cu noii colegi, aşa că îţi sugerăm să ai o atitudine pozitivă, constructivă şi prietenoasă. Vei transmite acest lucru şi lor şi se vor bucura că faci parte din grup.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro