Punctul PS, o nouă sursă de plăcere sexuală

De Stela Moisescu pe

Punctul PS este cel mai recent descoperit punct situat în zona genitală feminină, care oferă unei femei senzaţii de plăcere la fel ca punctul G. Este situat la o treime de la intrarea…

… în vagin, chiar faţă în faţă cu punctul G şi are la fel de mult potenţial în a te satisface, doar că nu a reuşit să se facă la fel de cunoscut.

PS se referă la „perineal sponge” pentru că punctul PS se află în interior, pe peretele vaginal care comunică cu perineul feminin – suprafaţă ce separă intrarea în vagin de anus.

Ce reprezintă mai exact punctul PS? Este un ţesut erectil, străbătut de multe vase de sânge, care se vascularizează puternic în timpul excitaţiei şi se umflă precum clitorisul. Dacă ştii prin ce căi îl poţi stimula, punctul PS devine o adevărată sursă de plăcere.

Cum stimulezi punctul PS pentru a obţine mai multă plăcere?

În momentul excitării punctul PS se umflă şi pune presiune pe peretele vaginal opus celui frontal, pe care se află punctul G.

Aşadar, dacă atingi prima treime a peretelui vaginal aflat sub presiune ai şanse maxime de stimulare a punctului PS.

O altă cale prin care îl poţi stimula este chiar perineul. Probabil ai remarcat deja senzaţia de plăcere pe care o simţi în acea zonă sensibilă dintre intrarea în vagin şi anus. Apăsând uşor şi constant perineul, îţi stimulezi indirect punctul PS.

O ultimă cale de stimulare este cea anală, atingând prima treime a peretelui frontal anal.

Cât de intensă este plăcerea produsă de punctul PS?

În urma mai multor studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că poţi atinge orgasmul doar prin stimularea punctului PS. Aşadar, putem vorbi şi de un orgasm al punctului PS, nu doar de cel al punctului G.

În lipsa atingerii unui astfel de orgasm, s-a demonstrat că stimularea punctului PS aduce multe alte beneficii: intensifică plăcerea altor stimulări sexuale, favorizează şi grăbeşte apariţia orgasmului vaginal sau anal şi intensifică senzaţiile din timpul climaxului.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro