Portretul robot al femeii singure

De Stela Moisescu, pe

Este frumoasă, deşteaptă şi are succes în plan profesional. Îi lipseşte totuşi ceva. Nu are un suflet pereche. Cititoarele Unica.ro au discutat pe forum despre femeile singure.
Multe dintre noi am văzut cum s-au schimbat prietenele noastre apropiate după ce l-au găsit pe „the one”.

Ce se întâmplă însă cu cele care rămân singure până la o vârstă mai înaintată? Oare singurătatea va începe să se citească pe faţa ta atunci când eşti la aceeaşi masă cu prietena ta cuplată? Se pare că există anumite lucruri care dau de gol o femeie singură.

Tocmai felul de a fi ne dă de gol, crede Mariak. Ea o dă drept exemplu pe prietena ei fără un iubit. „Râde tare şi pare foarte fericită. N-ai zice că e singură sau că-i pasă de acest statut. Când stă în preajma bărbaţilor însă, începe să se comporte diferit, iar aceştia remarcă un comportament fals”, explică Mariak.

Singurătatea îndelungată scade încrederea femeii în puterea ei de seducţie, sunt de părere Ingrid şi Alberta. „Femeia singură crede că are prea multe defecte şi nu este în stare să stârnească atenţia vreunui bărbat. Consideră că, deşi are multe calităţi, nu poate găsi pe cineva care să îi accepte şi defectele”.

Oare aşa să fie? O femeie singură nu este neapărat o femeie cu defecte, cred alte utilizatoare ale forumului. Uneori, chiar şi o femeie cu multiple calităţi nu-şi găseşte sufletul pereche.

„Ştiu şi eu trei femei singure. Prima este înaltă, subţire, brunetă şi frumoasă de pică, a doua este incredibil de deşteaptă, iar a treia are o prezenţă placută şi mult bun simţ”. La vederea acestor descrieri Adrya se întreabă cu stupoare cum pot fi aceste femei, ce posedă calităţi de nota 10, singure.

Atâtea calităţi le determină însă pe posesoare să aibă aşteptări mari de la pretendenţii lor. Dacă ai succes în carieră, o situaţie financiară înfloritoare şi un stil de viaţă elevat, e posibil să ai şi standardele în materie de bărbaţii ceva mai ridicate.

„Am observat că femeile din jurul meu ajunse la 30 de ani, singure sau divorţate, cu o condiţie materiala bună şi moraluri înalte sunt foarte pretenţioase. Toţi bărbaţii au câte o problemă, după părerea lor”, punctează Sgeorgiana.

Aşadar, oferă o şansă celor care se încumetă să te invite la restaurant. De ce zic „se încumetă” ? Pentru că unii bărbaţi pot fi intimidaţi de o femeie fără cusur, este de părere Alberta.

Totodată, e posibil ca femeia singură, pur şi simplu, să nu fie pregătită să primească pe cineva în viaţa ei, crede Vanilia_Tea… oricât de multe invitaţii ar accepta.

Aşadar, femeia singură, la o privire mai atentă, poate fi recunoscută, iar motivele singurătăţii ei ţin atât de ea cât şi de bărbaţi uneori. Alteori e vorba doar de şansa şi de noroc.

„Femeia singură ar vrea să aibă grijă de un bărbat, ar vrea să o aştepte cineva acasă seara, când vine de la serviciu, dar încă nu a întâlnit persoana potrivită”.

Indiferent care sunt motivele singurătăţii tale, nu te grăbi să intri într-o relaţie doar de dragul de a schimba statutul. „Mai bine singură, decât într-o relaţie care îţi provoacă suferinţă”, conchide o altă utilizatoare.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!