10 paşi către partida de sex perfectă

De Stela Moisescu, pe

Din ce se compune partida de sex perfectă în accepţiunea majorităţii oamenilor? Un grup de cercetători a pus această întrebare în cadrul unui studiu pentru a descoperi…
… cum văd bărbaţii şi femeile partida de sex perfectă. Astfel, specialiştii au alcătuit o listă cu ingredientele cel mai des menţionate de participanţii la studiu.

Iată cele 10 elemente din care se compune partida de sex perfectă!

Testează-le cu iubitul tău, pentru a ocupa tu primul loc în topul celor mai inedite experienţe sexuale pe care le-a trăit.

1. Concentrare şi abandonare

Majoritatea respondenţilor au declarat că îşi doresc un partener absorbit de moment, nu de lucrurile din jurul lui, arată sexinfo101.com. Atunci când trăieşti clipa fără să îţi pese de nimic altceva, senzaţiile de plăcere sunt la intensitate maximă.

2. Sincronizarea cu celălalt

În timp ce cu un bărbat dansezi armonios, cu altul te calci pe picioare. Cam aşa se întâmplă şi în cazul sexului. Una dintre componentele partidei de sex perfecte este să te sincronizezi cu partenerul. Acest lucru presupune o conexiune fizică şi emoţională, chit că vă ştiţi de câteva ore sau de câţiva ani.

Cum ştii că trăieşti o astfel de contopire cu un bărbat? E vorba de acel partener cu care simţi că nu mai ai limite şi că ţi-ai pierdut conştiinţa de sine.

3. Intimitate erotică

Respondenţii au pus egal între intimitatea erotică şi sentimentul de siguranţă născut din respectul reciproc, onestitate, acceptare şi admiraţie. Cu alte cuvinte, mulţi au nevoie să se simtă în siguranţă pentru a se bucura de sex şi văd acest lucru deosebit de erotic. 

Toţi participanţii susţin că încrederea în partener este indispensabilă unei partide de sex perfecte.

4. Empatie şi comunicare

Respondenţii consideră că este important să poţi comunica cu celălalt şi non-verbal, nu doar verbal. Nu e vorba de o tehnică de comunicare bine şlefuită, ci de capacitatea de a i te dezvălui partenerului aşa cum eşti, fără retuşuri sau reţineri.

Un ingredient deosebit de important în viziunea participanţilor este să ştii cum să ghiceşti dorinţele partenerului în funcţie de indiciile non verbale pe care le primeşti.

5. Fiţi liberi împreună

Sinceritatea este deosebit de importantă şi în pat. Faptul că îi spui partenerului tot ceea ce îţi trece prin cap îl face să fie la fel de deschis, iar experienţa sexuală va fi una mai intensă, te va hrăni şi fizic şi emoţional, consideră participanţii la studiu. Ei sunt de părere că poţi fi atât de degajată în pat, dacă renunţi să mai crezi toate miturile despre sex şi să mai ai aşteptări exagerate.

6. Emoţii născute din sex

Sexul nu este de calitate, dacă nu îţi oferă şi emoţii puternice: exaltare, pace interioară, căldură sufletească. Atunci când timpul nu mai are coordonate şi te afli într-o stare de transă în braţele partenerului ştii că experimentezi ceva deosebit de intens.

7. Explorare, risc şi distracţie

O partidă de sex perfectă este cea în care descoperi ceva despre tine, cred respondenţii. Cum poţi face asta? Explorând cât mai multe lucruri alături de partenerul tău, riscând şi tratând orice impediment cu umor.

8. Vulnerabilitate sau dăruirea totală

Abilitatea de a fi vulnerabilă şi de a-l lăsa pe partener să te aibă cu totul în timpul sexului transformă partida într-una deosebită. Dacă te bazezi doar pe instincte şi nu îţi cenzurezi reacţiile, indiferent că sunt pozitive sau negative, te vei bucura mai mult de sex. 

9. Plăcerea şi orgasmul

Respondenţii au conchis că lipsa orgasmului nu transformă partida de sex într-un eşec. Prezenţa lui este însă o dovadă clară a faptului că tocmai au încheiat o partidă de sex reuşită. Cei mai mulţi au declarat că preferă excitarea construită gradual, în locul unui orgasm rapid. 

10. Atracţia faţă de partener şi dorinţa sexuală

În urma studiului, cercetătorii au tras concluzia că cele două joacă un rol decisiv în a avea partida de sex perfectă. Efectul lor este cel scontat dacă, atât atracţia, cât şi dorinţa sunt reciproce între doi parteneri. Cu cât sunt trăite mai intens, cu atât experienţa sexuală va provoca mai multă satisfacţie. 

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!