(P) 5 lucruri pe care un cuplu ar trebui să-și construiască relația

De Unica.ro, pe

Nicio relație nu este simplă, iar oricât de generale ar părea problemele răspunsurile și soluțiile pentru rezolvarea acestora sunt de fiecare dată particulare. Un lucru nu se schimbă însă niciodată într-o relație, și anume baza pe care aceasta este construită de de un cuplu. Dacă între cupluri există multe diferențe, acești piloni fac de obicei diferența între o relație de succes și una toxică.

5 lucruri pe care un cuplu ar trebui să-și construiască relația:

  1. Comunicare

Comunicarea înseamnă multe lucruri într-o relație. De la deschiderea față de persoana de lângă tine, până la înțelegerea reciprocă. O comunicare bună de cuplu nu înseamnă să spui doar lucruri plăcute, ci și să știi să ridici probleme, atunci când observi că ele există, iar tot printr-o comunicare corectă să căutați soluții ca să depășiți momentul. Un exemplu poate fi fumatul, un obicei des întâlnit. Dacă el nu este fumător și îl deranjează obiceiul tău, o relație bazată pe comunicare și înțelegere poate depăși acest impas. Poți încerca, spre exemplu, IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului și care te scapă de mirosul neplăcut de fum din haine și de pe mâini, păstrându-ți, în același timp, respirația proaspătă.

  1. Respectul față de sine

O relație înseamnă să renunți un pic la persoana ta pentru cel de lângă tine. Accentul pică însă pe „un pic”, pentru că nu este indicat să renunți complet la tine. Respectul față de sine aduce și respectul celorlalți față de persoana ta, îți oferă ție încrederea în propriile puteri și te ajută să fii mai stăpână pe tine în situațiile dificile.

  1. Încrederea

Și pentru că am deschis subiectul încrederii, aceasta este un alt element cheie pentru dezvoltarea unei relații de cuplu sănătoase. De această dată vorbim despre încrederea acordată în persoana de lângă tine, care, foarte important, trebuie să fie reciprocă. O relație bazată pe suspiciune și multă îndoială nu are niciun fel de viitor.

  1. Sinceritatea

Încrederea se construiește prin sinceritate, importantă în comunicarea de cuplu. Nu vorbim aici despre mici secrete nevinovate și nici despre obligația voastră de a vă spune orice, oricând, însă este esențial ca lucrurile importante, de la gânduri și sentimente, până la acțiuni și intenții, să fie împărtășite, fără a exista un plan secundar, neștiut de către persoana cu care îți împarți viața. Fără sinceritate, orice relație poate lua o cotitură extrem de abruptă spre sfârșit.

  1. Timp dedicat relației

Nu ne referim în acest caz al timpul la perioada de când sunteți împreună, ci mai degrabă la timpul pe care vi l-ați dedicat ca să vă întăriți relația. Munca, prietenii, familia, toate acestea sunt părți importante din viața ta care necesită atenție, timp și multă dedicare. Însă la fel este și o relație, care se construiește și se dezvoltă în timpul pe care i-l dedici partenerului tău. Fără acest lucru, rămâne doar o relație platonică cu mici șanse de a deveni ceva serios într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Ivanko80

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!