5 mituri şi adevăruri despre sex oral

De Stela Moisescu pe

Cu un nou partener foloseşti prezervativul în timp ce îi faci sex oral sau îl scoţi din ambalaj abia când începeţi penetrarea vaginală propriu-zisă? Miturile despre sex oral…
… te pot păcăli şi pe tine, chiar dacă ai ajuns la vârstă la care ştii că n-ai cum să rămâi însărcinată, atunci când îi faci sex oral partenerului… desigur, doar dacă nu cumva el poartă un prezervativ pe care îl deteriorezi cu dinţii şi pe care îl folosiţi ulterior în timpul sexului!

Iată care sunt cele mai comune mituri despre sex oral, deconspirate!

1. „Sexul oral implică mai puţine riscuri de a contacta o BTS”

Ştii de ce există pe piaţă prezervativele cu arome? Pentru că sexul oral este la fel de riscant precum sexul normal în privinţa bolilor cu transmitere sexuală! Aşa că, ar trebui să foloseşti prezervativul chiar din timpul preludiului, dacă el include şi sex oral.

De exemplu, riscul de a contacta virusul HIV este foarte ridicat atunci când faci sex oral, pentru că intri în contact cu fuidele intime emise de partenerul tău în timpul partidei, dar mai puţin ridicat, dacă el este cel care îţi face oral, pentru că eşti expusă doar la saliva lui. Dar sexul oral te predispune şi altor boli cu transmitere sexuală, cum ar fi herpesul sau gonoreea, indiferent că faci sau că primeşti sex oral!

2. „Dacă mă spăl pe dinţi după sex oral, ma feresc de microbi”

Unele femei se spală pe dinţi după ce fac sex oral, în ideea că aşa respectă reguli de igienă esenţiale. Totuşi, acest gest te supune de fapt mai multor riscuri. Îţi poţi cauza răni subtile în timpul perierii dinţilor şi gingiilor, care reprezintă o invitaţie deschisă pentru eventualele bacterii dobândite în timpul sexului oral.

3. „Dacă fac sex oral, îmi albesc dinţii”

Un alt mit dezbătut de specialişti, dar încă neadevărat, este faptul că sperma ar albi dinţii. Există teoria că unele substanţe din lichidul seminal ar albi dinţii, dar medici stomatologi nu s-au grăbit să ateste teoria.

4. „Sexul oral este mai popular în rândul tinerilor”

Probabil, te va surprinde să afli că sexul oral este cel mai popular în rândul cuplurilor căsătorite, nu în rândul aventurilor de-o noapte sau al relaţiilor începute de puţin timp.

5. „Bărbaţii nu se implică şi sentimental când fac sex oral”

Află că şi bărbaţii pun mult preţ atât pe sexul oral primit, cât şi pe cel oferit. Contrar aparenţelor, nu te va considera o femeie uşoară, dacă îi faci acest cadou după câteva întâlniri, dar s-ar putea să nu îţi întoarcă gestul imediat. Mulţi bărbaţi preferă să facă sex oral doar atunci când simt că o iubesc pe femeia de lângă ei.

Iată ce gândesc bărbaţii când fac sex oral!
Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro