Cele mai frecvente accidente sexuale

De Stela Moisescu pe

Să recunoaştem, nu toate partidele de sex se termină cu orgasme devastatoare. Unele se încheie brusc cu transpiraţii reci, încordare şi frustrare.

Dacă ar fi să analizăm accidentele la care suntem predispuse în timpul sexului, n-ar strica să semnăm un contract în care stipulăm că facem sex pe propria răspundere. Iată care sunt cele mai comune, dar şi exasperante accidente sexuale şi cum le putem rezolva şi preveni fără bătăi de cap.

1. Se rupe sau alunecă prezervativul

Am putea clasa pe primul loc în top acest accident! De câte ori nu ni s-a întâmplat să se rupă prezervativul sau să alunece… şi nu oricând, ci chiar în perioada fertilă! Sunt convinsă că ai luat pilula de a doua zi, în ciuda efectelor ei negative de care probabil ai auzit. Cu cât o administrezi mai repede după act, cu atât este mai eficientă. În orice caz, nu aştepta mai mult de 72 de ore.

Aceasta nu este însă singura măsură pe care trebuie să o iei! Este important să îl întrebi pe partenerul tău dacă a contactat vreo boală venerică, precum şi când s-a testat ultima oară. Sperăm că nu îl vei bloca cu întrebarea cea din urmă.

Răspunsurile lui te vor ajuta atunci când mergi (neapărat) la un consult ginecologic. Şi tu trebuie să faci teste de depistare a bolilor venerice, dar nu are sens să mergi la doctor, la o zi după contact. O infecţie se manifestă simptomatic după o săptămână, două, moment în care vizita la ginecolog este obligatorie, te avertizează doctorul Mary Jane Minkin.

Cum previi accidentul acesta? Roagă-l să îşi ia prezervativ pe măsura lui sau cumpără-i-l chiar tu! În ciuda inteligenţei sale sclipitoare cu care poate că te-a impresionat, bărbaţii devin nişte copii dacă îşi simt bărbăţia „minimalizată”, de aceea, în ciuda mărimii penisului lor, se reped întotdeauna la cutiile de prezervative inscirpţionate cu „large size”.  

Vis-à-vis de tine, este important să fii mereu bine lubrifiată, altfel, chiar şi un prezervativ de mărime potrivită se va rupe.

Dacă el este prea dotat pentru tine, evită penetrarea directă şi optează pentru inserarea a două degete în vagin înainte de act, tot pentru a evita ruperea prezervativului.

2. Ţi s-a pus un cârcel

Primul instinct este să schimbi brusc poziţia şi să te vaiţi, poate chiar să pui stop partidei de sex, de altfel foarte reuşită până atunci. Abţine-te, dacă nu vrei să amplifici senzaţia cârcelului. Pur şi simplu spune-i să nu se mai mişte şi aşteaptă un minut, două în acea poziţie. Mişcă-te uşor şi continuaţi exact de unde aţi rămas… fără frică!

3. Durere în timpul penetrării

Lăsăm la o parte cauzele medicale pentru care uneori poţi simţi durerea şi ne referim la acele accidente ocazionale în care simţi un disconfort în loc de plăcere.

Cel mai probabil aţi început prea repede actul sexual şi nu ai avut timp să te lubrifiezi şi să te lărgeşti corespunzător sau este de vină poziţia. Doggie-style este una din poziţiile care îţi poate provoca disconfort dacă începi cu ea actul sexual, pentru că penetrarea este adâncă, iar poziţia în sine îţi îngustează pereţii vaginului.

Pentru a evita acest accident începe partida dintr-o poziţie mai comodă pentru tine, cum ar fi femeia deasupra sau linguriţă, după un preludiu în care te-ai dilatat şi lubrifiat cum trebuie.

4. Lipsa de lubrifiere

Dar ce faci când pur şi simplu nu te lubrifiezi suficient şi, în ciuda preludiului, nu te simţi pregătită? Ia în calcul mai mulţi factori: eşti obosită, eşti stresată de timp, eşti supărată pe partenerul tău, nu te simţi sexy, nu te mai incită iubitul tău? Dacă răspunzi afirmativ, ai găsit şi cauza. Alteori pur şi simplu nu e momentul potrivit. Lăsaţi-o pe altă dată! Totodată ai mare grijă cum te raportezi la sex. Dacă începi actul doar pentru a-i face lui pe plac, lubrifierea insuficientă nu-i nicidecum un accident.

5. Unul dintre voi nu reuşeşte să atingă orgasmul

Nu mima! Mimatul este precum o ţigare sau chiar un drog. Îţi spui că o vei face o singură dată, căci este o situaţie excepţională: erai obosită şi doar voiai să se încheie actul sexual fără ca el să fie dezamăgit. Totuşi, vei mai recurge la acest gest şi data următoare, când te grăbeai să termini un proiect şi tot aşa, până când te vei trezi că sexul se termină mereu cu un orgasm mimat. Partea proastă este că iubitul tău va considera că depune efortul potrivit pentru a te aduce la orgasm… adică cinci minute de sex în care nici măcar nu îţi atinge clitorisul sau sânii.

Dacă simţi că nu poţi să ai orgasm, deşi ai pornit la drum foarte excitată, obişnuieşte-te cu ideea că se poate întâmpla oricui şi spune-i că pur şi simplu nu poţi să termini.

Dacă el nu reuşeşte să atingă orgasmul nu începe să te concentrezi doar pe plăcerea lui. Va vedea că îţi aduni toate forţele doar pentru a-l satisface şi îl vei inhiba şi mai tare! Continuă să te simţi bine, iar dacă el nu pare să se bucure la fel de mult de act, întreabă-l dacă vrea să vă opriţi puţin. Îi poţi propune să faceţi un duş, să mâncaţi un desert sau pur şi simplu să staţi îmbrăţişaţi.

În ambele cazuri este important să nu faceţi din orgasm un scop sau o obligaţie faţă de partener şi să conştientizaţi că există mereu o data viitoare!

Foto: Shutterstock  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro