6 moduri în care te transformi în timpul ovulaţiei

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Miercuri, 09 octombrie 2019, 17:06

Chiar dacă am descoperit cele mai ingenioase metode contraceptive, natura încă îşi spune cuvântul. În perioada de ovulaţie femeile se comportă altfel decât în restul lunii,…
… semn că instinctul de reproducere este mai puternic decât încercările raţionale de a ne proteja de o sarcină nedorită.

Iată şase moduri în care comportamentul tău se schimbă în timpul ovulaţiei!

1. În timpul ovulaţiei faci faţă mai bine situaţiilor stresante

Corpul tău ştie că libidoul scade în perioadele de stres, aşa că îşi ia măsuri atunci când ştie că te afli în faza fertilă a lunii. În cadrul unui studiu s-a urmărit activitatea cerebrală a femeilor atât la începutul ciclului menstrual, cât şi în timpul ovulaţiei atunci când erau expuse unor stimuli stresanţi. Astfel, s-a ajuns la concluzia că în perioada de feritilitate stresul le afectează pe femei mai puţin decât se întâmplă în restul lunii.

2. În timpul ovulaţiei faci cumpărături care să te ajute să fii sexy

Potrivit unui studiu, în perioada fertilă femeile vor să îşi pună în valoarea atuurile fizice şi să-i impresioneze pe bărbaţi, dar să elimine şi concurenţa feminina. Drept urmare, în timpul ovulaţiei eşti mai predispusă să faci investiţii privind fizicul tău, printre care să îţi cumperi haine sexy, cosmetice, aparate de fitness sau produse farmaceutice.

Totodată, tinzi să analizezi femeile din jurul tău şi să cumperi diferite obiecte vestimentare care să acopere mai puţini centimentri de piele decât observi în jurul tău. Tocmai de aceea, ţi s-a şi întâmplat să achiziţionezi un obiect vestimentar atât de sexy încât nu ai avut mai apoi curajul să îl porţi.

Un studiu precedent arată că femeile aflate la ovulaţie tind să prefere fusta în locul panatalonilor, decolteul adânc în locul tricourilor sport şi machiajul atrăgător în locul naturaleţii.

3. În timpul ovulaţiei ai o voce mai sexy

Atracţia sexuală angajează toate simţurile, nu doar pe cel vizual, astfel că în perioada fertilă a lunii devii mai sexy şi datorită vocii. Potrivit unui studiu în care s-au înregistrat vocile unor femei ce numărau de la unu până la zece în patru faze ale ciclului menstrual, bărbaţii găsesc tonul vocii unei femei drept cel mai atrăgător atunci când aceasta se află în timpul ovulaţiei.

Probabil că cele spuse mai sus explică şi faptul că în cluburile de striptease angajatele aflate în perioada ovulaţiei primesc bacşişurile cele mai mari. În schimb, în perioada menstruaţiei, care este cea mai puţin fertilă, dansatoarele câştigă cel mai puţin, iar cele care iau contraceptive primesc bacşişuri mai mici pe tot parcursul lunii.

4. În timpul ovulaţiei accepţi mai uşor propuneri din partea bărbaţilor

În perioada de fertilitate maximă, fără să îţi dai seama eşti mai deschisă solicitărilor cu tentă romantică sau sexuală. Potrivit unui studiu, femeile acceptă mai uşor invitaţia la dans din partea unui străin dacă se află în timpul ovulaţiei, şansele de a spune „Da” invitaţiei crescând cu 25%.

5. În timpul ovulaţiei eşti mai predispusă să îţi înşeli partenerul

Nu înseamnă că o vei şi face, dar în perioada fertilă tentaţia este maximă. Potrivit unui studiu, femeile tind să găsească alţi bărbaţi atrăgători, în afara partenerului de cuplu, atunci când se află în timpul ovulaţiei. Totodată, se pare că tot în această perioadă avem cele mai multe fantezii cu alţi bărbaţi decât iubitul.

Vezi când poți rămâne gravidă folosind acest calculator de fertilitate!

6. În timpul ovulaţiei eşti mai interesată de aspectul fizic al unui bărbat

În perioada feritilă pui mai mult accent pe aspectul fizic al unui bărbat şi te simţi atrasă de acei bărbaţi cu trăsături cât mai masculine, lucru care nu este atât de pronunţat în restul lunii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!