Motivul științific pentru care oamenii înșală

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 13 august 2019, 16:44

Fiecare om este diferit, însă unii sunt mai predispuși să își înșele partenerul decât alții. Mai mult, există anumiți factori care arată că o persoană are șanse să înșele, conform Independent.

Cercetătorii de la University of Queensland au realizat un studiu, pe care l-au publicat în British Journal of Psychology. Acesta a fost realizat pe un eșantion de 123 de oameni heterosexuali, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani.

În studiu se arată că oamenii impulsivi pot înșela din simplul motiv că nu se opresc să analizeze mai bine situația și preferă să acționeze în funcție de gândurile și trăirile de moment. De asemenea, oamenii care au avut mai mulți parteneri sexuali în trecut au tendința să caute parteneri noi în timp ce sunt deja într-o relație.

„Participanții care au experimentat intimitatea sexuală cu un număr mai mare de parteneri au raportat, de asemenea, o înclinație mai mare spre sexul extraconjugal și săruturile extraconjugale”, au subliniat autorii studiului. „Această înclinație poate fi atribuită calităților indivizilor de a recunoaște avansurile sexuale ale partenerilor sexuali”.

Oamenii de știință au mai descoperit că motivele principale pentru care oamenii înșală sunt sentimentele de detașare de partenerul pe care îl au și satisfacția scăzută în cadrul relației. Mai mult, au aflat că profunzimea nivelului de angajament al relației și durata acesteia din urmă nu au un impact anume asupra fidelității de cuplu.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!