6 mituri despre libido deconspirate

De Stela Moisescu, pe

Atunci când unul dintre parteneri vrea să facă sex, iar celălalt nu dispune de suficientă dorinţă sexuală, automat se nasc mituri despre libido, căci ambii îşi doresc să afle cauza…
… pentru a ieşi din impas. De multe ori se trag concluzii greşite privind motivul pentru care un partener are mai puţin apetit sexual decât celălalt.

Iată care sunt cele mai populare mituri despre libido… deconspirate!

1. Hormonii sunt de vină pentru scăderea libidoului

Specialiştii precizează că nivelul hormonal poate fi unul echilibrat, în condiţiile în care nu simţi deloc dorinţa de a face sex. Doctorul Juan J. Remos spune că libidoul depinde de o mulţime de factori precum: sănătatea mentală, imaginea de sine, nivelul de stres, calitatea relaţiei de cuplu, dieta alimentară, sănătatea cardiovasculară, cunoaşterea propriei sexualităţi, arată intimatemedicine.com.

Astfel că, „dacă ai probleme cu libidoul, nu ar trebui să dai automat vina pe hormoni, căci de cele mai multe ori cauzele sunt probleme cotidiene” conchide doctorul.

De aceea psihologul Poornima Adhikari consideră că atunci când o femei se plânge că şi-a pierdut pofta de a face sex, cel mai indicat este să primească multă înţelegere şi apreciere din partea partenerului. Reproşurile nu fac decât să accentueze scăderea libidoului.

2. Când ai un libido scăzut nu poţi face sex

Fals! Apelează la câteva lumânări parfumate, la un lubrifiant şi ia iniţiativa. Specialiştii afirmă că, cu cât faci mai mult sex, cu atât încurajezi creşterea libidoului. Aşadar, când ai un libido scăzut sexul este tratamentul recomandat!

3. Un duş rece îţi scade pofta de sex, unul ferbinte îţi creşte apetitul

În realitate situaţia stă chiar pe dos. Un duş rece nu te răceşte în plan sexual, ba dimpotrivă, îţi stimulează creşterea libidoul. O baie fierbinte te poate relaxa însă atât de mult încât să îţi inducă mai degrabă somnul, decât o stare senzuală.

Citeşte alte trei mituri depre libido pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!