Mirosul lacrimilor scade libidoul bărbaţilor

De Stela Moisescu pe

Până acum credeai că bărbaţii sunt oripilaţi doar atunci când văd lacrimile unei femei şiroind pe obraji? Află că şi mirosul lacrimilor le cauzează probleme. Mai exact,…
… le scade apetitul sexual!

O echipă de cercetători a colectat lacrimile unor femei, după ce le-au pus să vizioneze filme cu poveşti emoţionante. Mai apoi au amestecat mostrele de lacrimi emoţionale (n.r. nu cele produse, de exemplu, de iritaţii ale ochiului) cu mostre de lacrimi false, alterate cu alte substanţe. La final au invitat bărbaţii din cadrul studiului să miroasă ambele tipuri de mostre şi i-au supus la trei teste.

Cercetătorii au fost surprinşi să constate că mirosirea lacrimilor naturale, provenite de la femei, a scăzut drastic testosteronul din organismul bărbaţilor, hormon direct responsabil de libido.

Oamenii de ştiinţă au scanat, mai apoi, creierul bărbaţilor în timp ce şi ei se uitau la un film emoţionant. Astfel, cei expuşi lacrimilor naturale au avut o activitate cerebrală mult mai scăzută în zona responsabilă cu dorinţa sexuală decât ceilalţi.

Nu în ultimul rând bărbaţii au vizionat şi câteva imagini cu femei în posturi indecente, ocazie cu care bărbaţii expuşi la lacrimile naturale s-au arătat mai dezinteresaţi de imaginile sexuale decât ceilalţi.

După cele trei teste, echipa de cercetători a conchis că mirosul emanat de lacrimile femeilor scad în mod semnificativ libidoul bărbaţilor.

O explicaţie ar fi faptul că lacrimile declanşate de situaţii emoţionante conţin în compoziţia lor mai mulţi hormoni, printre care dopamina, care îţi dă senzaţia de satisfacţie şi diminuează starea de excitare şi prolactina, hormon eliberat de bărbaţi imediat după ejaculare şi care îi trimite direct la somn, potrivit msn.com.

Iată ce libido are un bărbat în funcţie de zodie!

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro