Mesajele private de pe Facebook, publice

De Stela Moisescu, pe

Sute de mesaje private expediate de utilizatorii reţelei de socializare Facebook au fost trimise în alte inbox-uri decât cele destinate. Greşeala este cauzată de o eroare apărută…
… săptămâna trecută  în urma unui update de rutină al site-ului.

Nu eroarea reţelei Facebook a frapat însă presa, ci conţinutul mesajelor private, care au fost făcute publice de către cei care le-au primit în mod eronat, printre care doi jurnalişti ai publicaţiilor „The Wall Street Journal” şi „Sports Illustrated”.

Editorul online al wsj.com, Zachary M. Seward povesteşte într-un articol cum a primit în decurs de 12 ore nu mai puţin de 128 mesaje private în inboxul său de Facebook, mesaje din partea unor străini care erau destinate altor utilizatori.

Analizând conţinutul lor jurnalistul a ajuns la concluzia că oamenii îşi tastează problemele cele mai intime folosind ca şi canal de comunicare mesageria privată Facebook. Printre cele mai şocante intimităţi întâlnim: divorţ, infidelitate, declaraţii de iubire sau gelozie, probleme grave de sănătate şi chiar ameninţări.

Reprezentanţii Facebook susţin că eroarea de programare care a trimis sute de mesaje private în inbox-uri greşite a afectat un număr mic de utilizatori pentru o perioadă scurtă de timp. Reţeaua de socializare Facebook are până în prezent peste 400 de milioane utilizatori activi.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!