Limbajul trupului îi dezvăluie sentimentele

De Stela Moisescu, pe

Atunci când eşti îndrăgostită te trezeşti analizând cât de interesat este respectivul de tine, în mare parte pentru că încerci să eviţi eşecul de a te fi implicat mai mult…
… decât el. Ca să nu se întâmple acest lucru, învaţă să îi citeşti limbajul trupului, care dezvăluie în mod inconştient ce simte el pentru tine!

Iată la ce trebuie să fii atentă în mod special: la poziţia corpului, la expresiile faciale şi la modul în care te atinge când sunteţi împreună.

Zâmbetul lui

Specialiştii susţin că un zâmbet poate fi de mai multe feluri. Un bărbat îndrăgostit afişează un zâmbet special. Atunci când eşti îndrăgostită, ştii deja că tinzi să-i zâmbeşti în mod excesiv. Bărbaţii reacţionează la fel, mai mult conştientizează acest lucru, aşa că încearcă să-şi păstreze o mimică serioasă, pentru a nu se da de gol. Tocmai de aceea când te priveşte poţi sesiza un început de zâmbet. Află că reţinerea de pe faţa lui este un semn bun!

Dacă nu se abţine să arate ce simte, atunci zâmbetul va fi unul cald şi de lungă durată. Zâmbetul este opus celui pe care îl afişează unui coleg de muncă atunci când îl salută, de exemplu. Să zicem că ai spus un lucru care l-a făcut să zâmbească. În cazul în care zâmbetul persistă şi se stinge lent, nu brusc, bărbatul respectiv este îndrăgostit de tine.

Sprâncenele lui

Data viitoare când îl vezi studiază-i sprâncenele. Ele reprezintă un bun indiciu privind ce simte pentru tine. Potrivit experţilor, atunci când un bărbat priveşte o femeie de care este interesat, sprâncenele lui se ridică şi coboară în timp ce admiră femeia în discuţie.

Un alt semn comun de atracţie este atingerea sprâncenelor. Dacă îşi „sterge” cu degetul o sprânceană, de la bază către vârf, înseamnă că îi place ce vede.

În cazul în care bărbatul poartă ochelari, ajustarea ochelarilor, ţinând cu degetele de partea superioară a ramei este considerat un gest ce indică atracţia.

Ochii lui

În afară de zvonul privind strălucirea ochilor atunci când iubeşti, specialiştii mai consideră drept semn (ceva mai evident, am spune) clipitul. Dacă clipeşte mai des atunci când ţi se adresează nutreşte sentimente puternice pentru tine.

Postura corpului său

În mod inconştient va poza într-un bărbat puternic, stând într-o poziţie impunătoare. Se va înălţa şi îşi va umfla pieptul într-un mod evident, aşa că n-ai cum să ratezi acest semn. Potrivit specialiştilor, bărbaţilor le stă în instinct să îşi folosească trupul pentru a impresiona, dar şi pentru a domina în interacţiunea cu alţi bărbaţi.

Cât despre postura corpului său în raport cu tine, faptul că stă aplecat şi cu braţele în faţa sa, în timp ce vorbeşte cu tine la o masă, denotă un interes crescut pentru tine. La polul opus, semn de dezinteres este cel în care stă rezemat pe spate cu braţele încrucişate.

Fii atentă şi la spaţiul pe care îl lasă între voi… cu cât mai mic, cu atât mai bine!

Într-un grup mai mare, remarcă care este poziţia corpului său. Dacă stă orientat cu faţa la tine şi te urmăreşte cu privirea în timp ce interacţionezi cu alţii, interesul lui este crescut.

Ce face cu braţele

Atunci când este atras de tine, tinde nu doar să te atingă pe tine fugitiv, ci şi pe el. Un semn că este îndrăgostit de tine este cel în care îşi trece palma dreaptă peste braţul său stâng (sau invers), ca şi cum s-ar îmbrăţişa. Pe tine te va atinge cu gesturi tandre, dar subtile, cum ar fi un braţ plasat pe mijlocul tău atunci când păşiţi într-o încăpere. Faptul că te atinge denotă că a lăsat garda jos şi îşi asumă sentimentele pe care le nutreşte pentru tine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!