Joci murdar? Ce să nu spui niciodată într-o ceartă cu iubitul

De Adina Radu pe

În orice cuplu există discuţii, certuri mai mult sau mai puţin serioase. Dar şi atunci când te cerţi trebuie să poţi gândi rapid, la rece, ca atunci când plănuieşti un atac în timpul războiului însă… trebuie să ţii cont de anumite lucruri. De exemplu, nu îi reproşa de fiecare dată acelaşi lucru care s-a întâmplat în urmă cu X ani. Uite ce n-ar trebui să-i spui iubitului când vă contraţi:

„Nu m-am supărat”

Îi spui că nu te-ai supărat şi totuşi trânteşti uşa după tine, eşti încruntată şi din când în când mai scoţi şi fum pe nas. Poate că nu vrei să fii supărată, dar asta nu înseamnă că nu eşti. Nu te închide în tine şi nu încerca să ignori emoţiile pe care le simţi, fie ele de tristeţe sau furie. Stă în natura omului să vrea să nu fie dezagreabil pentru ceilalţi, dar asta nu înseamnă că trebuie să îţi ascunzi furia în speranţa că va dispărea la un moment dat. Cel mai bine pentru tine şi pentru relaţia voastră – ca furia să nu rămână în tine şi să iasă la iveală de fiecare dată când vă certaţi – este să luaţi o mică pauză până te calmezi şi apoi să reluaţi discuţia cu calm.

„Eşti exact ca tatăl tău”

Tatăl, fratele, verişorul – poate fi vorba de orice membru al familiei sale despre care ştii nişte lucruri urâte, pe care iubitul tău nu le agreează. Şi totuşi îi spui că seamănă cu acea persoană doar pentru a-l răni. În primul rând, când îl asemeni cu altcineva, îi spui că nu îl mai vezi aşa cum este el în realitate, în al doilea rând, cel mai probabil el a făcut tot posibilul să nu ajungă să semene cu persoana în cauză, iar când îi spui asta el va deveni cu siguranţă defensiv şi va răspunde cu aceeaşi monedă.

„Ai făcut exact la fel ultima oară”

Micile neînţelegeri devin certuri serioase dacă revin întruna în discuţii. Dacă l-ai iertat pentru un anumit lucru, atunci nu mai are rost să faci un argument dintr-o greşeală din trecut. Dacă aceleaşi argumente se tot repetă în certurile voastre, atunci ar fi momentul să faceţi lucrurile diferit.
Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2