4 greşeli care omoară viaţa sexuală

De Libertatea pentru femei pe

Mai demult nu va puteai abţine sa nu va atingeţi şi abia ateptaţi sa fiţi singuri acasa, dar azi intimitatea este de domeniul trecutului? Afla ce atitudini şi ce comportamente scad apetitul sexual şi cum poţi readuce pasiunea în dormitorul vostru.
„Ţipetele, reproşurile, comportamentul posesiv, flirtul cu alţi bărbaţi, aluziile răutăcioase la partide de sex eşuate îi pot tăia cheful partenerului tău”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu.
Neglijarea aspectului fizic
Dacă apari neîngrijită în faţa lui, poate înţelege că mesajul tău este să fii lăsată în pace. Aşa că nu te aştepta la propuneri din partea lui. Una este să accepţi schimbările naturale care apar mai devreme sau mai târziu, cum ar fi câteva kilograme în plus sau câteva riduri şi alta este să nu faci niciun efort să arăţi mai bine, să stai prin casă în haine „comode” şi nearanjată. Sigur că soţul tău remarcă efortul pe care îl faci ca să arăţi bine când pleci la serviciu sau atunci când mergeţi într-o vizită. De ce nu te-ai strădui un pic şi când sunteţi doar voi doi acasă?
Prea multă presiune de a reuşi
Sexul presupune să te simţi bine cu partenerul. Dar mai poate fi vorba de asta când unul dintre voi sau amândoi îl priviţi ca pe o competiţie? Dacă există gândul presant că trebuie neapărat să ai orgasm, să dureze mai mult sau să aveţi relaţii de câteva ori pe săptămână, nu mai există bucuria întâlnirii voastre. Ajunge un alt punct de îndeplinit într-o agendă şi aşa încărcată şi o presiune de a respecta anumite standarde. Mai bine v-aţi lăsa în voia simţurilor şi a sentimentelor. Pe de altă parte, uneori programarea este bună. Dacă laşi pe instinct şi pe când vă vine cheful, s-ar putea să vă treziţi că aţi şi uitat când s-a întâmplat ultima oară. Planificarea poate contrazice spontaneitatea, dar, ca în orice activitate, practica te face perfect, iar dacă stai prea mult pe bară, „rugineşti”.
Ajungeţi să fiţi doar părinţi
În multe familii, rolul de părinţi îi face pe cei doi să-l uite complet pe cel de iubiţi. Este, până la un punct, normal ca un bebeluş să vă umple tot programul, astfel încât să ajungeţi să vă doriţi doar să dormiţi în timpul care mai rămâne liber. Dar, pe măsură ce copilul creşte, vă veţi putea concentra din nou pe relaţia voastră. Totuşi, multe cupluri ajung să se numească unul pe celălalt „mamă” şi „tată”, iar viaţa lor se învârte doar în jurul odraslei. Nu este o atitudine sănătoasă nici chiar pentru copil, care ar trebui să vadă în voi un exemplu de relaţie armonioasă şi să înţeleagă faptul că este important, dar nu e centrul Universului.
Transformarea dormitorului în cinema…
Dormitorul ar trebui să fie locul în care vă odihniţi, vă cuibăriţi unul lângă celălalt şi faceţi dragoste. Dacă devine cameră de joacă, birou, loc de rezolvare a disputelor casnice etc., vei alunga orice urmă de linişte sau romantism din acel spaţiu. Scoate şi televizorul de aici pentru că omoară viaţa sexuală. Ajungeţi să adormiţi la emisiuni şi pasiunea dispare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro