20 de gesturi pe care le faci altfel decât bărbaţii

De Stela Moisescu pe

Crezi că doar gesturi precum jocul cu o şuviţă de păr te diferenţiază de bărbaţi? Te înşeli! Există gesturi mult mai subtile care ne diferenţiază de sexul opus, cum ar fi…
… modul în care dăm mâna cu cineva, în care căscăm, ne dezbrăcăm sau fumăm.

Iată cum ne diferenţiem ca gesturi de bărbaţi atunci când suntem puşi în acelaşi context!

1. Femeilor nu le place să aibă mâinile neocupate în public. De aceea o să remarci că tinzi să îţi aşezi o mână pe poşetă, chiar dacă ea stă deja fixă pe umărul tău. Bărbaţii nu sunt deranjaţi să stea cu ambele mâini libere pe lângă corp.

2. Când te dezbraci de un tricou aproape întodeauna o faci fără să îl întorci pe dos, spre deosebire de bărbaţi.

3. Nu te scarpini la ceafă atunci când eşti confuză. Probabil că bărbaţii apelează la acest gest pentru că nu le este teamă că îşi strică coafura.

4. O femeie nu îşi va duce niciodată înspăimântată mâinile în dreptul zonei genitale, dar e amuzant să-i privim pe jucătorii de fotbal care fac acest gest de multe în timpul unui meci sau chiar pe iubiţii noştri care se asigură că nu „îi” strivim cu îmbrăţişarea noastră.

5. Femeile care fumează rareori muşcă ţigara cu dinţii sau o ţin în gură în timp ce îşi ocupă mâinile cu altceva.

6. Atunci când căscăm ducem mâna la gură cu palma deschisă, nu în formă de pumn, precum o face sexul opus.

7. Un gest tipic feminin este înfăşurarea prosopului în jurul capului după duş, indiferent de lungimea părului. Bărbaţii nici măcar nu înţeleg cum reuşeşti să fixezi prosopul în formă de turban pe cap. Asta pentru că nu au încercat…

8. Atunci când arunci un obiect într-un loc fix, tinzi să îţi duci cealaltă mână în spate, nu în lateral, lucru care te-ar face să ţinteşti mai bine cu obiectul pe care îl arunci.

9. Atunci când dai mâna cu cineva, nu o scuturi frenetic, aşa cum fac bărbaţii.

10. Atunci când te strigă cineva, de obicei întorci doar capul, spre deosebire de bărbaţi, care se întorc cu tot corpul, pentru că nu au gâtul la fel de flexibil.

11. La duş femeile nu se spală cu săpunul sau gelul de duş pe care îl folosesc pentru corp şi pe faţă. Bărbaţii, în schimb, nu ocolesc faţa atunci când se spală pe tot corpul.

12. Atunci când cineva te roagă să îţi arăţi mâinile, o faci ţinând palmele în jos. Bărbaţii le ţin în sus, dar, dacă stăm să ne gândim, ei oricum nu au ce manichiură să arate.

13. În public, bărbaţii îşi ajustează lenjeria intimă mai des decât femeile.

14. Dacă vrei să îţi vezi călcâiele o faci ridicând piciorul în spate şi întorcându-ţi capul. Bărbaţii pur şi simplu îşi ridică piciorul în faţă şi întorc călcâiul.

15. Atunci când mergi pe o suprafaţă fierbinte o faci pe vârfuri, spre deosebire de bărbaţi care merg pe călcâie.

16. Când îţi acoperi urechile cu mâinile, chipurile să nu auzi ceva, te foloseşti mai ales de degete, iar bărbaţii de palme.

17. Atunci când cineva îţi cere o brichetă, i-o întinzi… nu o arunci şi nici nu o aprinzi tu.

18. Atunci când  te îmbraci, de regulă întâi îţi pui bluza, apoi pantalonii, spre deosebire de bărbaţi care se îmbracă în ordine inversă.

19. Atunci când îţi strângi mâna în pumn tinzi să laşi degetul mare afară, spre deosebire de bărbaţi.

20.
Femeile tind să îşi pună banii mai des în portofel decât bărbaţii, ale căror buzunare mereu vor găzdui mai mult mărunţis.Descoperă ce simte pentru tine în funcţie de limbajul trupului său!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro