Cele mai ciudate fobii sexuale

De Stela Moisescu pe

Povestea Daniellei Vincely, cea care are o fobie faţă de sexul în spaţii închise, nu ne face decât să ne întrebăm ce alte fobii sexuale bizare mai există şi cum de…
… se pricopsesc unii cu ele.

Pentru multe femei sexul poate fi un motiv de stres şi anxietate. Vorbim însă de o fobie sexuală atunci când există o frică iraţională. De exemplu, Danielle mărturisea că sexul într-un dormitor o făcea să se sufoce. Cum şi-a dat seama că fobia este doar faţă de spaţii închise? Se pare că partidele de sex în aer liber au fost încununate cu orgasm, nu cu atacuri de panică.

A avut Vincely ceva particular care să ducă la o fobie sexuală bizară şi rară… sau doar ghinion?  

Fobiile pot fi declanşate de experienţe sexuale eşuate, cum ar fi prima partidă de sex, o relaţie terminată prost sau un abuz sexual. Alteori, fobiile sexuale nu au un factor declanşator, ci se dezvoltă cu timpul.

Iată 12 fobii sexuale cel puţin bizare!

1. Itifalofobia: este frica de a vedea, a avea sau de a te gândi la o erecţie. Această fobie afectează atât bărbaţii, cât şi femeile.

2. Medomalacufobia: reprezintă, pe de altă parte, frica de a pierde o erecţie. Desigur, mulţi bărbaţii au emoţii cu privire la acest aşa zis eşec. În cazul fobiei, bărbaţii preferă să renunţe cu totul la sex pentru a evita această frică.

3. Gimnofobia:
este frica iraţională de nuditate. Nu o confunda cu complexele legate de aspectul fizic atunci când renunţi la haine în faţa iubitului. Această fobie se manifestă şi când îi vezi pe alţii dezbrăcaţi.

4. Menofobia:
este frica de menstruaţie. Trebuie să recunoaştem că am avut cu toate un „episod” de menofobie la prima întâlnire cu musafirul nepoftit.

5. Anuptafobia:
reprezintă frica iraţională de singurătate. Probabil că te încearcă sentimentul imediat după o despărţire. Vorbim de o fobie atunci când eticheta de femeie singură îţi provoacă panică.

6. Heterofobia
sau sexofobia reprezintă frica de sexul opus. Una dintre cele mai grave fobii, am spune!

7. Eretofobia: este cea mai comună fobie sexuală, iar frica se manifestă în legătură cu orice face referire la sex: atracţie sexuală, actul în sine sau discuţii şi informare despre sex.

8. Eurotofobia:
reprezintă frica iraţională de organele genitale feminine. Fobia se manifestă în mod diferit: unii simt repulsie doar gândindu-se la zona intimă a unei femei, în timp ce alţii se sperie doar la vederea ori atingerea ei.

9. Partenofobia:
este frica de virgine şi fete tinere, la pubertate sau adolescente. N-am spune că această fobie este chiar aşa nocivă, dacă ne uităm la ştiri.

10. Tocofobia: reprezintă frica de sarcină şi naştere.

11. Oneirogmofobia: este frica de vise erotice. Aşadar, ce reprezintă vise frumoase pentru unii, reprezintă coşmaruri pentru alţii.

12. Ultima, dar nu şi cea din urmă, coitofobia este frica iraţională de actul sexual penetrativ.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro