Femeile mint întotdeauna din politeţe

De Flavia Jurca, pe

În vreme ce bărbaţii mint ca să se scutească de situaţii care le displac sau ca să îşi salveze pielea, noi femeile minţim ca să evităm să îi rănim (prea mult).
Nu este prea flatant pentru un bărbat să afle, iar de cele mai multe dăţi el nici nu vrea să pună la îndoială complimentele şi laudele primite.

Totuşi, revistele pentru bărbaţi oferă ghiduri răutăcioase cu minciunile pe care se presupune că le spunem toate mai devreme sau mai târziu în cuplu.

Iată capetele de acuzare la adresa noastră:

1. „Ai fost fantastic.”

Bărbaţii sunt sfătuiţi să ne urmărească limbajul corporal ca să vadă dacă minţim sau nu. Adevărul (!) e că nu tuturor ne este uşor să fim directe în ceea ce priveşte sexul. Și nici nu vrem să le spunem iubiţilor noştri că sexul cu ei nu a fost cine ştie ce sau că ei înşişi nu ne-au impresionat.

2. „Nu te-aş înşela niciodată.”

Mai mult decât aventura propriu-zisă, majoritatea oamenilor se simt răniţi de minciuna partenerului legată de subiect. Un sfat valabil pentru ambele sexe este că ceea ce nu ştii nu îţi poate face rău. Deşi e prudent să îţi faci analize din când în când.

3. „Sigur, sună-mă!”

Nu ne place să fim noi cele care frâng inimi. Ne place să fim drăguţe şi ca bărbaţii să nu se simtă respinşi. În situaţii faţă în faţă ne e greu să spunem: „De fapt, nu vreau să te mai văd vreodată.” Bărbaţii îşi vor da seama şi singuri atunci când nu-i sunăm înapoi.

4. „Sunt gata în 5 minute”

Bărbaţilor li se pare o veşnicie, dar dacă şi ei ar face băi parfumate, s-ar epila pe tot corpul, s-ar da cu cosmetice scumpe, şi-ar întinde părul cu placa şi ar trebui să aleagă o ţinută în care să arate ravisant, şi ei ar avea nevoie de mai mult timp. În fond, pentru ei ne gătim, nu? Aşa că nu au decât să aştepte.

5. „A fost delicios”

Apreciem faptul că bărbaţii se oferă să mai gătească şi ei, şi indifierent ce gust are mâncarea, suntem recunoscătoare.

6. „Era la reduceri”

Chiar dacă nu a fost la reduceri, ne-am răsfăţat cu un cadou scump. Ceea ce ar putea însemna că bărbatul de lângă noi este cam reţinut cu cadourile faţă de noi.

7. „Sunt în regulă”

Femeile sunt fiinţe emoţionale şi ne supără o groază de lucruri pe care bărbaţii le-ar trece cu vederea uşor. Faptul că minţim spunând că totul e în regulă nu înseamnă că ne ascundem de partenerul nostru, ci că îi oferim o opţiune: să se ţină la distanţă până trece furtuna sau să ne ia în braţe şi să suporte o discuţie lacrimogenă.

Tu ai spus vreodată o astfel de minciună „pozitivă” ?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!