Femeile care fac sex anal au mai multe orgasme

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Miercuri, 31 mai 2017, 18:58

Doar 6.5% dintre femei nu au avut orgasm la ultima partidă de sex anal, comparativ cu 30% dintre femeile care au făcut sex vaginal. Tocmai de aceea s-au creat mai multe…
… teorii care susţin că sexul anal şi abilitatea ta de a atinge orgasmul, fie el clitoridian, vaginal sau chiar anal sunt strâns legate!

Iată care sunt argumentele potrivit cărora femeile care fac sex anal au o viaţă sexuală presărată cu mai multe orgasme!

Pe de o parte se consideră că femeile care au mai des orgasm sunt mai predispuse să facă sex anal, iar pe de altă parte că sexul anal le sporeşte femeilor şansele de a atinge orgasmul.

O teorie porneşte de la premiza că femeile care tind să aibă mai uşor orgasm clitoridian şi vaginal se bucură mai mult de sex, deci sunt mai jucăuşe şi implicit mai dispuse să încerce experienţe aventuroase, cum ar fi sexul anal.

O altă teorie în care sexul anal este un efect al orgasmelor frecvente spune că: femeile care se bucură de orgasme cu iubitul sunt satisfăcute, deci sunt dispuse să-i îndeplinească acestuia dorinţele, iar studiile arată că de regulă bărbaţii propun sexul anal în cuplu.

Nu în ultimul rând, o teorie ce demonstrează că femeile orgasmice sunt mai tentate să încerce sexul anal sună cam aşa: un orgasm este urmat de o relaxare profundă care facilitează penetrarea anală. Multe femei evită să încerce sexul anal de teama durerii. Dacă se simt însă bine în pat şi ating un orgasm, relaxarea de după permite abordarea sexului anal cu mai multă deschidere…

De altfel, mai multe studii arată că majoritatea femeilor nu fac doar sex anal într-o partidă. El este de regulă precedat de masturbare, sex oral sau normal, care pot fi încununate cu orgasm. În schimb, aproape jumătate dintre femeile care fac sex vaginal spun că el nu a fost precedat de o altă activitate sexuală.

Şi aici incep teoriile care afirmă că practicarea sexului anal creşte şansele atingerii orgasmului. Pornind tot de la faptul că sexul anal necesită un grad de excitare şi relaxare s-a ajuns la următoarea teorie: femeile care încearcă sexul anal primesc mai multă atenţie din partea partenerului. De aici şi rezultatul studiului care arată că sexul anal este precedat de mai multe activităţi erotice decât sexul vaginal.

Majoritatea femeilor au parte de sex oral sau de o stimulare manuală a clitorisului… ori de ambele! Sexul anal îi impulsionează pe bărbaţi să prelungească preludiul şi să-i ofere mai multă atenţie iubitei, tocmai pentru că la origine penetrarea anală este considerată dureroasă. Rezultatul? Cresc şansele ca femeia să experimenteze orgasmul!

O altă teorie spune însă că planul psihologic este cel care face diferenţa: femeile care se simt suficient de confortabil în pat încât să încerce un act inedit precum sexul anal, sunt predispuse să se bucure de mai multe orgasme, pentru că sunt femei relaxate şi încrezătoare în sexualitatea lor. Potrivit teoriei sexul anal nu creează femei orgasmice, dar le selectează pe cele care au potenţialul psihologic de a deveni.

Aşadar, dacă orgasmul reprezintă o enigmă pentru tine, căci ori întârzie să apară, ori vine când nu te aştepţi, ori ai parte doar de orgasme multiple, sexul anal poate fi instrumentul de elucidare…

Iată care sunt riscurile sexului anal, precum şi tehnicile care fac din sexul anal o plăcere pentru cuplu!

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!