„A face sex” vs „A face dragoste”

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Miercuri, 31 mai 2017, 18:58

Sexologii, bloggerii, prietenele tale, cu toţii se străduiesc să facă diferenţa între a face dragoste şi a face sex. Actorul Eddie Murphy a declarat la un moment dat…
… că nu există nicio diferenţă între cele două. Imediat s-a presupus că el este bărbat şi de aceea nu vede diferenţa. În fond, toţi bărbaţii fac sex, nu?

Dacă ai analiza însă mai atent definiţia actului de a face dragoste şi, respectiv, sex, ţi-ai da seama că toţi oamenii fac sex, iar „a face dragoste” nu este decât o exprimare elegantă, dar necuprinzătoare, care apare odată cu sentimentele pentru partener.

Când faci sex nu te implici sentimental – fals!

Una dintre diferenţele între cele două acte este că faci sex cu o persoană de care eşti atrasă sexual şi faci dragoste cu o persoană de care eşti atrasă, dar pentru care nutreşti şi anumite sentimente. Desigur, diferenţa se citeşte uşor şi din titulaturi.

Întâmplător (sau nu) în momentul în care m-am apucat de scris acest articol am primit un mesaj de la o prietenă implicată într-o relaţie cu un bărbat la care ţine foarte mult. Conţinutul mesajului? Scurt şi grăitor: „Aseară a fost foarte tare! Ca să mă exprim plastic… best fuck ever :))”

Poţi să faci sex cu un bărbat pe care îl iubeşti! Unele femei încearcă să se descotorosească de sex, ca act animalic, atunci când apar sentimente pentru bărbatul respectiv. Ca şi cum în momentul în care iubeşti este o ruşine să faci sex. Asociem în mod eronat ideea că, făcând sex, îl tratăm pe cel de lângă noi ca pe un obiect sexual. Nu mai putem avea un astfel de comportament cu cel pe care îl iubim, nu? Aşa că orice femeie îndrăgostită va declara că ea face dragoste, nu sex.

Ei bine, oricât de îndrăgostită ai fi, în momentul în care nu vrei decât să îl simţi mai adânc înăuntrul tău, nu poţi reduce sexul la a face dragoste!

În plus, nu are sens să negi ce v-a adus împreună: atracţia fizică! Ai spune că este o noţiune superficială, care nu poate forma baza unei relaţii. Câte cupluri nu se destramă însă după ani de iubire pură din cauză că a dispărut flacăra pasiunii, aceea atracţie magnetică care te face să îl doreşti cu ardoare, acea stare care te face să îţi doreşti sex, nu dragoste, cu cel de lângă tine?

Nu are sens să ignori acest aspect al relaţiei sau să îl transformi în ceva mai „profund”. Atracţia fizică, dorinţa de a face sex, de a poseda trupul partenerului tău şi de a trăi fiori de plăcere sexuală cu el este importantă într-o relaţie, mai ales atunci când îl iubeşti pe cel de lângă tine. Pentru că iubirea golită de aspectul fizic nu poate susţine o relaţie de cuplu.

În relaţiile de lungă durată faci dragoste, nu sex – fals!

O altă diferenţă între cele două acte spune că faci dragoste într-o relaţie serioasă şi faci sex în cadrul unei aventuri sau a unei legături superficiale.

Intervievând diferite persoane cu privire la farmecul aventurilor de-o noapte, m-am lovit mai degrabă de reticenţă. De ce? După cum spunea un reprezentant al sexului opus „la început nu îţi permiţi să faci prea multe, aşa că te porţi cu mănuşi.” Abia după ce înveţi ce anume îi place şi ce nu şi ajungeţi să ţineţi unul la celălalt, vă oferiţi unul altuia plăcere fizică intensă.

Cele mai tari experimente sexuale le trăieşti în cadrul relaţiilor serioase, nu al aventurilor. Gândeşte-te doar la cine ai vrea să te lege de pat, un tip cunoscut la o petrecere sau iubitul tău? Încrederea în partener este motorul unui sex de calitate.

Citeşte continuarea pe pagina 2.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!