4 efecte adverse ale sexului

De Stela Moisescu, pe

Chiar dacă are numeroase beneficii, sexul poate veni în unele cazuri la pachet şi cu efecte adverse! După sex poţi trăi câteva experienţe neplăcute, care te pot speria şi deruta.

Iată care sunt cele mai comune efecte adverse ale sexului şi ce anume determină apariţia lor!

1. Sângerări după sex

Un simptom extrem de neplăcut după sex este sângerarea. Dacă observi că ai sângerări vaginale, după încheierea unei partide de sex, ai multe lucruri de luat în considerare! Cel mai puţin grav este că s-a produs o rană pentru că ai făcut sex prea dur sau fără să te lubrifiezi suficient.

Sângerările post sex semnalează de multe ori alte afecţiuni, unele foarte serioase! Poate fi vorba de o boală cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia ori gonoreea, de o infecţie vaginală, de afecţiuni precum vaginita, sau chiar de cancer uterin, cervical sau vaginal.

Sângerările pot avea însă şi o cauză externă. De fapt penisul iubitului tău poate fi cel care a sângerat în timpul sexului sau este posibil ca sperma lui să fi conţinut sânge.

2. Dureri după sex

Nu neapărat sexul mai sălbatic reprezintă cauza durerilor de după sex. Dureri pot să apară şi pe fond psihologic, atunci când ai o anumită teamă legată de sex. Inclusiv frica de durere naşte durere. Durerile care apar după sex pot însă semnala şi infecţii netratate sau existenţa unei inflamaţii la nivelul aparatului reproducător.

Citeşte şi despre durerile din timpul actului sexual!

Află alte 2 efecte adverse pe următoarea pagina!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!