Cât de mult te iubeşti? Ce să faci ca să creşti stima de sine

De Adina Radu, pe

Dacă îţi spui în fiecare dimineaţă, în oglindă, că te iubeşti, probabil nu vei rezolva mare lucru. Psihologii spun că acest lucru nu face nimic pentru încrederea în sine, este apă de ploaie. Trebuie să mergi mai adânc ca să poţi creşte stima de sine, să poţi ajunge să te iubeşti cu adevărat. Cum ar trebui să procedezi, de fapt:

Renunţă la comparaţii

Cu cât te compari mai mult cu alte femei, cu atât părerea faţă de propriul corp devine mai negativă. Când te mai trezeşti făcând astfel de comparaţii, opreşte-te şi mai bine gândeşte-te cât eşti de norocoasă că eşti sănătoasă şi că trupul tău se mişcă bine, liber, te duce unde vrei. Apreciază-ţi corpul pentru tot ceea ce poţi face cu ajutorul său, te sfătuiesc specialiştii.

Discuţii cu prietenele

De multe ori, atunci când se întâlnesc cu prietenele, femeile se plâng de propriile corpuri. Nu îţi place fundul, nu îţi plac sânii, ai făcut burtică şi aşa mai departe. Însă acest comportament nu face decât să dăuneze imaginii şi respectului de sine. Cât de mult poţi, schimbă acest subiect din discuţiile cu prietenele în altele – despre locul de muncă, despre copii, despre viaţă şi pasiuni, spre exemplu. Vorbiţi despre ceva plăcut, care vă face să vă simţiţi bine.

Cum vezi tu exerciţiile fizice?

Multe persoane care nu se plac, merg la sala de fitness pentru că „trebuie”. Aceasta este percepţia lor, iar din această cauză li se pare mai greu să facă exerciţiile ca să îşi îmbunătăţească imaginea. Dacă şi tu te numeri printre ei, ar trebui să îţi schimbi un pic modul de gândire, de la „trebuie” la „vreau” şi găseşte o activitate care îţi face plăcere. De exemplu, dansul din buric este o bună formă de exerciţiu, cu ajutorul căruia poţi slăbi uşor, te distrezi şi te vei simţi mai bine la finalul orei.
Citeşte continuarea articolului pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!