Heterosexualii se bucură mai mult de sex

De Stela Moisescu pe

Evoluţia umană îi avantajează pe heterosexuali. Cel puţin aşa reiese dintr-o analiză a celor mai importante studii realizate în ultimele decenii, studii ce ilustrează beneficiile sexului…
…  asupra sănătăţii.

Potrivit analizei, actul sexual normal, posibil doar între un bărbat şi o femeie, aduce cele mai multe beneficii asupra sănătăţii: presiune a sângelui mai scăzută, activitate cardiacă mai bună, risc mai mic de cancer la sân sau la prostată, mai puţine simptome ale menopauzei etc.

Stuart Brody, psiholog şi sexolog consideră că actul sexual între heterosexuali este superior celorlalte tipuri de sex, realizate adesea de homosexuali, cel puţin în ceea ce priveşte beneficiile asupra sănătăţii.

Brody îşi bazează spusele pe un studiu în care sexologul demonstrează că doar sexul făcut de heterosexuali aduce beneficii asupra sănătăţii.

În cadrul studiului, 46 de participanţi au avut de ţinut un discurs în faţa unei audienţe dificile. Participanţilor li s-au măsurat presiunea sângelui şi nivelul hormonilor de stres, atât înaintea susţinerii discursului, cât şi imediat după.

Rezultatele studiului arată că participanţii care au făcut sex normal în cele două săptămâni premergătoare discursului au avut nivelul de hormoni şi presiunea sângelui mai scăzute decât cei care s-au angajat în alte tipuri de sex, decât cel normal, arată cnn.com.

„Evoluţia umană are o politică discriminatorie. Prin beneficiile acordate, natura încurajează actul sexual clasic dintre bărbat şi femeie, cu alte cuvinte, acele comportamente ce asigură reproducerea şi propagarea genelor umane”, conchide Brody.

Sexologul Beverly Whipple infirmă cele spuse mai sus, susţinând că şi alte tipuri de sex, in afara celui clasic, au fost corelate cu beneficii asupra sănătăţii.

Sexologul ridică însă o altă întrebare. În viziunea sa încă nu se ştie clar dacă sexul îi face pe oameni mai sănătoşi sau cei care stau bine cu sănătatea tind să facă mai mult sex.

„Este o situaţie de tipul . Nu putem afirma că există o relaţie cauză-efect între sex şi beneficii asupra sănătăţii”, argumentează Whipple.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro