Diferența mare de vârstă în cuplu poate avea mai multe avantaje

De Unica.ro, pe

Diferența mare de vârstă în cuplu a fost mereu un subiect controversat. În timp ce unele studii au arătat că aceasta nu poate duce la căsnicii durabile, altele au demonstrat că poate fi un avantaj. Vă prezentăm șase motive pentru care diferența mare de vârstă poate duce la mariaje fericite.

Se spune că vârsta este doar un număr atunci când există iubire. Și sunt numeroase cupluri, celebre sau nu, care au demonstrat asta, în ciuda statisticilor sumbre. Mai mult, studiile au arătat că există mai multe motive să credem că o căsnicie în care între parteneri există o diferență mare de vârstă poate dura toată viața, potrivit brightside.me.

Diferența mare de vârstă în cuplu și avantajele ei

Unul dintre acestea ar fi că atunci când ambii parteneri știu ce vor, își pot satisface nevoile reciproc. De exemplu, o femeie mai tânără care își dorește o familie poate găsi la un bărbat mult mai mare decât ea maturitatea și stabilitatea necesare. De asemenea, un bărbat mai în vârstă care își dorește copii poate căuta o femeie la vârsta de procreare.

În cuplurile în care soția este mai mare decât soțul, avantajul este că aceasta este sigură de ceea ce-și dorește de la viață. De asemenea, o femeie matură își cunoaște nevoile și i le poate comunica cu ușurință partenerului, astfel încât să nu existe mesaje neclare.

Citește și: Cele mai frecvente probleme în viața de cuplu și cum le gestionezi eficient

Minciunile și viața de cuplu

Avantajele și dezavantajele rutinei în cuplu

Cupluri celebre cu cele mai mari diferențe de vârstă

Între înțelepciunea maturității și energia tinereții

Căsătoria cu o persoană mai în vârstă ar putea însemna mai multă libertate și înțelegere în ceea ce privește nevoia de spațiu personal. Petrecerea timpului separat nu va înseamna că ceva este în neregulă cu relația.

În plus, diferitele niveluri de maturitate pot ajuta cuplu să aibă mai multe perspective. În timp ce partenerul mai în vârstă poate fi mai înțelept, cel mai tânăr poate aduce un plus de spontaneitate relației.

Un lucru benefic în astfel de căsnicii este și faptul că fiecare are o experiență de viață diferită. Pe lângă multe povești de împărtășit, amândoi parteneri pot învața multe lucruri de la celălalt.

De asemenea, potrivit experților, cuplurile se confruntă cu mai multe provocări, iar asta îi poate apropia și mai mult și îi poate ajuta să construiască o bază solidă încă de la început.

Indiferent cât de mare este diferența de vârstă, o căsnicie bazată pe iubire, încredere, respect, va avea succes de cele mai multe ori.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!