Cum testezi predispoziţia iubitului de a te înşela

.

În anul 2008, un cercetător suedez a găsit gena infidelităţii, găsind totodată şi o explicaţie (sau scuză) ştiinţifică pentru bărbaţii care înşală. În ultimii ani a fost adusă…
… în discuţie şi dependenţa de sex, care a disculpat bărbaţi infideli precum Tiger Woods şi David Duchovny.

În mod clar, femeile pot dormi liniştite noaptea. Dacă te-a înşelat, ori e o anomalie genetică, ori e o boală mentală (după cum este încadrată dependenţa de sex).

Potrivit studiului suedez, bărbaţii care au una sau două variaţiuni ale genei AVPR1A în codul lor genetic vor avea dificultăţi în relaţiile de cuplu şi vor fi mai predispuşi să divorţeze, ori să înşele. Studiul a demonstrat clar că reprezentanţii sexului opus care deţin două variaţiuni ale genei cu pricina sunt de două ori mai predispuşi anual la infidelitate faţă de cei care nu au această genă în codul genetic.

Gena AVPR1A este responsabilă pentru secreţia de vasopresină, un hormon care afectează comportamentul social al bărbaţilor. Se pare că femeile nu sunt atât de afectate de secreţia vasopresinei. În schimb, bărbaţii care deţin această genă a infidelităţii nu pot construi legături emoţionale puternice, aşa că le este greu să-şi ia un angajament faţă de o singură femeie.

Te întrebi câţi bărbaţi se nasc oare cu această genă, deci cu predispoziţia de a înşela? Potrivit estimărilor, doi din cinci bărbaţi au gena infidelităţii în ADN.

Hmm, în acest caz n-ar strica să se inventeze un test de depistare a genei infidelităţii, pe care orice femeie sigur l-ar purta în geantă la prima întâlnire. În acest fel eviţi orice fel de complicaţii şi ştii din start dacă are sens sau nu să intri într-o relaţie cu un pretendent.

Dar dacă pretendentul trece testul, ajungeţi să aveţi o relaţie, iar el tot te înşală, atunci ce faci? Poţi da oricând vina pe dependenţa de sex, boala secolului 21!

Ei bine, bărbaţii care suferă de dependenţă sexuală sunt foarte tentaţi să înşele. Creierul dependent răsplăteşte îndeplinirea capriciilor sexuale cu recompense puternice la nivel biochimic, precum inducerea unei stări de euforie şi exaltare. Aşadar, un dependent de sex va înşela şi se va simţi viu şi exuberant.

Dependenţa de sex este cauzată de diverse anormalităţi  biochimice şi hormonale. Iarăşi, un test care să depisteze aceste dezechilibre ne-ar ajuta să vedem dacă partenerul de viaţă suferă sau nu de această boală. Dacă nu suferă, iar el tot înşală… nu ne prea mai rămâne nimic de făcut, decât să ne asumăm vina! Totuşi, multe femei n-ar face-o nici în acest stadiu.

N-a auzit nimeni de testele fals-pozitive? Dacă există în cazul sarcinii, de ce n-ar exista şi în cazul genei infidelităţii sau dependenţei de sex?

Dar dacă testul iese în ambele cazuri pozitiv?! Cele „două liniuţe” sigur ne-ar activa instinctul matern, aşa că am încerca să-l aducem pe calea cea bună pe bărbatul care a păşit strâmb.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton