Cum ai orgasm în timpul penetrării?

De Stela Moisescu, pe

40% dintre femei nu reuşesc să atingă orgasmul într-o partidă de sex normală, ci doar prin stimulare orală, manuală sau prin masturbare. Un pic mai norocoase sunt…
… cele care reuşesc să aibă orgasm în timpul partidei de sex, dar cu o stimulare suplimentară.

Cele mai norocoase femei, „posesoare” ale orgasmului în orice poziţie, nu sunt însă foarte numeroase.
 
Potrivit unui studiu, doar o femeie din cinci se aşteaptă să atingă orgasmul în timpul unei partide de sex fără stimularea clitorisului.

În ultimii 20 de ani s-a preconizat că doar în jur de 30% dintre femei reuşesc să atingă orgasmul, fără atingerea clitorisului.

Nu e cazul totuşi să ne resemnăm. Există o mulţime de tehnici care înlesnesc drumul către orgasm în timpul unei partide de sex.

Gândirea potrivită pentru a obţine orgasmul

Ei bine, în timp ce faci sex, sub nicio formă nu trebuie să porţi următorul monolog: „Vreau să am orgasm, de ce nu am orgasm?”. Goleşte-ţi mintea în timpul partidei de sex şi scapă de obsesia orgasmului… dacă vrei să te apropii de el.

Libidoul şi preludiul, bazele orgasmului

Pofta cu care începem o partidă de sex şi durata preludiului influenţează decisiv apariţia orgasmului.  Nu te mira dacă nu ai orgasm în momentul în care faci sex doar de dragul partenerului.

 Începe partida de sex atunci când vrei, nu când „se cade”. Roagă-l pe partenerul tău să te aducă mai aproape de orgasm folosind un alt tip de stimulare şi începeţi partida de sex, atunci când amândoi sunteţi foarte înfierbântaţi.

Poziţiile de sex care favorizează apariţia orgasmului

Alege acele poziţii în care există o stimulare a zonei clitoristului, datorată frecării şi cele în care este stimulat şi punctul G.

Atunci când ne dorim acel orgasm, tindem să schimbăm poziţia foarte des, doar, doar vom găsi ceea ce căutăm.

Mai mulţi sexologi recomandă însă doar două poziţii, care favorizează apariţia orgasmului: poziţia misionarului şi femeia deasupra. Încearcă-le, dar nu pe fugă!

Poziţia misionarului are reale avantaje pentru că permite şi stimularea clitorisului, dar şi a punctului G.

Aşează-te pe spate şi ridică-ţi pelvisul. Poţi pune o pernă sub şolduri sau îl poţi ruga pe partenerul tău să-ţi ridice şoldurile cu mâinile.

Modificaţi unghiul de penetrare astfel încât baza penisului său să-ţi stimuleze zona pelviană.

Poziţia „femeia deasupra” dă rezultatele scontate dacă te apleci spre partenerul tău pentru a-ţi putea stimula clitorisul prin frecare. O poziţie la fel de ofertantă este cea în care el stă pe un scaun, iar tu deasupra lui.

Desigur, există şi alte poziţii de sex menite să ofere extra plăcere femeii. Una dintre ele este poziţia „linguriţă”, cea în care amândoi staţi pe o parte, iar el te penetrează pe la spate. Astfel, el îţi poate stimula clitorisului, trâgându-te mai aproape de el.

Pentru a atinge orgasmul prin sex normal nu e necesar să cunoşti doar poziţiile de sex potrivite, ci şi tehnica care încurajează instalarea orgasmului.

Tehnici pentru a atinge atinge orgasmul prin penetrare

O mai bună încordare a muşchilor vaginali în timpul partidei de sex, stimulează în mod indirect şi clitorisul. Aşadar, nu ignora exerciţiile Kegel.

În timpul partidei de sex începe actul cu muşchii relaxaţi, după care încearcă să încordezi cât poţi de mult muşchii vaginali, pentru a provoca stimularea involuntară a clitorisului. Această tehnică îţi măreşte şansele obţinerii orgasmului.

O altă tehnică, potrivit health.discovery.com, este să ţii picioarele cât mai apropiate. Atunci când începi partida de sex strânge picioarele şi roagă-l pe el să-şi ţină picioarele în exterior. Astfel, se produce mai multă presiune asupra pereţilor vaginului, iar clitorisul este şi el stimulat.

Nu multe femei acordă o deosebită atenţie zonei cervicale. Această zonă, stimulată, îţi poate aduce senzaţii nebănuite, inclusiv mult râvnitul orgasm.
Alege o poziţie care să permită o penetrare profundă. O bună stimulare a cervixului se petrece atunci când tu stai deasupra, dar cu spatele la el.

Uneori, nici tehnica, nici poziţia nu ne vin în ajutor dacă nu avem lângă noi un partener altruist, care să ne ofere afecţiunea şi comunicarea de care avem nevoie în dormitor. 

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!