Cum să-ţi condimentezi viaţa sexuală

De Erika Chivu pe

Sex toys, jocurile pe roluri, lenjeria sexy, sunt toate metode de a-ţi condimenta viaţa sexuală, dar nu sunt singurele. Află ce mai poţi face pentru ca partidele de sex…
… să fie iar ca la început.

De ce e nevoie să-ţi condimentezi viaţa sexuală

Pentru că tot ceea ce este nou, incitant şi sexy poate deveni banal şi plictisitor din cauza repetiţiei. Gesturile, atingerile, cuvintele pe care le foloseaţi la început vi se păreau excitante din cauza noutăţii. Cu timpul, evident că vă obişnuiţi cu ele. Sexul nu mai este o plăcere, ci o datorie de care trebuie să vă achitaţi, fiecare cu gândul la nevoile celuilalt.

De fapt, sexul poate fi plăcut indiferent de vechimea relaţiei, atâta timp cât apar mereu elemente de noutate. Singura condiţie ar fi ca acestea să nu fie forţate. Dacă nu ţi se pare în regulă să-i vorbeşti murdar nu te chinui să o faci doar pentru că aşa ţi-a recomandat o prietenă. Trebuie să ai şi atitudinea necesară pentru aşa ceva, iar dacă nu eşti genul de fată rea s-ar putea să fii mai degrabă ridicolă decât sexy.

La fel stau lucrurile şi cu jucăriile sexuale, prima idee a tuturor celor care vor o viaţă sexuală mai condimentată. Nu te grăbi la sex shop doar de dragul noutăţii dacă nu te simţi îndeajuns de dezinhibată pentru a folosi sex toys cu iubitul tău.
De fapt, să-ţi condimnetezi viaţa sexuală e mult mai simplu de atât.

Punctul de pornire, o discuţie sinceră

Pare la mintea cocoşului, doar ştim cât de importantă e comunicarea în cuplu. De fapt, ai fi uimită să ştii câte perechi evită discuţiile despre sex. Ca să porneşti spre rezolvarea problemei trebuie să vorbeşti cu El, nu cu o prietenă, nu pe un forum. Invită-l pe iubitul tău la o cafea şi discutaţi despre viaţa voastră sexuală: ce v-ar plăcea să faceţi, unde, cum, ce fantezii aveţi, ce nu vă mai place şi ce aţi vrea să schimbaţi.

Invită-l la o întâlnire

Unul din motivele pentru care viaţa de cuplu devine plictisitoare este obişnuinţă. Cu siguranţă îţi aminteşti de începutul relaţiei voastre, când abia aşteptai să-l întâlneşti şi îţi lua o oră să-ţi alegi outfitul cu care să-l dai pe spate.

De ce n-aţi repeta experienţa? Dacă puteţi să locuiţi separat pentru un timp ar fi şi mai bine. Dacă nu, ajunge să stabiliţi o întâlnire în oraş, prin telefon.

Pregăteşte-te pentru ea ca şi cum ar fi nu a mia întâlnire ci prima, iar odată ajunsă la aceeaşi masă cu el încearcă să-l cucereşti din nou, aşa cum ai făcut la început. Lasă-l să te conducă acasă şi invită-l să intre la un pahar de vin. Mai departe… voi decideţi ce urmează.

Vacanţă în doi

Chiar şi două zile pretrecute departe de casă vă pot ajuta să vă apropiaţi mai mult pe plan sexual. În afară de obişnuinţă, partidele de sex sunt afectate şi de stres, grijile cotidiene, prezenţa copiilor sau a altor persoane în casa etc. În vacanţă nu aveţi program fix, nu aveţi treburi casnice, nu vă deranjează nimeni.

Totuşi, încercaţi să nu vă propuneţi de la început un sex weekend, ca să nu existe o presiune prea mare. Mai degrabă relaxaţi-vă şi lăsaţi lucrurile să decurgă de la sine.

Sexul de împăcare, cel mai pasional

Oricât de bine v-aţi înţelege, sigur mai apar şi certuri. În loc să vă închideţi fiecare în câte o cameră până când vă calmaţi, de ce să nu calmaţi împreună, într-un mod activ? Profitaţi de „agitaţia” pe care v-o produce o ceartă ca să vă agitaţi împreună în pat. Se pare că o ceartă declanşează şi producţia anumitor hormoni care vă ajută să vă excitaţi mai uşor.

Certurile mici şi banale se termină cel mai frumos în pat, dar nu uitaţi că un conflict major nu se rezolvă doar prin sex.

Mici schimbări bine venite

 
Schimbările sunt cheia dacă vrei să ai o viaţă sexuală ca la început. Micile diferente contează: schimbaţi patul cu masă din bucătărie, noaptea cu dimineaţa, poziţia misionarului cu „femeia deasupra„. Iar de obicei ai un rol pasiv în începutul partidei, acum fii tu cea care ia iniţiativa şi dă-i de înţeles iubitului tău că eşti excitată.

Orice schimbare, cât de mică ar fi ea, este benefică atunci când vine vorba de condimentarea vieţii sexuale.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro