Cine nu are prieteni… să îşi închirieze online

De Stela Moisescu, pe

„M-am întâlnit cu prietenul meu Andy la o cafea. Am vorbit despre muzică, evenimente de actualitate şi planuri profesionale. Nu ne place să discutăm despre…
… sentimente noastre şi despre trecut. Nu este genul acela de prietenie. Îmi place aşa cum suntem acum, iar Andy simte la fel, pentru că îl plătesc să simtă asta, mai exact îl plătesc cu 40 de lire sterline (aproximativ 200 lei n.r.).”

Tim Dowling, povesteşte pentru publicaţia „The Guardian” cum şi-a închiriat un prieten pentru o zi. De la căutarea sufletului pereche pe internet ne întoarcem la lucruri mai simple, cum ar fi căutarea unui prieten. Numai că acum ai garanţia contra cost că îl vei găsi.

Un prieten costă 10 dolari pe oră

Scott Rosenbaum, fondatorul rentafriend.com, a ajuns la concluzia ca în prezent este binevenit pe piaţă un site care să pună la dispoziţie doritorilor prieteni de închiriat. Pe site găseşti 200.000 de astfel de „prieteni”, dispuşi să iasă cu tine la un suc şi să îţi asculte problemele, dar şi să îţi ofere sfaturi, totul pentru suma modică de 10 dolari pe oră.

Până acum 2000 de persoane din Canada şi SUA au apelat la serviciile lor.  Scott şi-a justificat afacerea deschisă pentru publicaţia The Times într-un mod simplu şi cuprinzător: „Nimeni nu oferea prietenie”.

Psihologul Petrică Alexa este de părere că în acest segment cererea este imensă, iar uneori nici măcar nu conştientizăm nevoia unui prieten. Ce-i drept, căutarea sufletului pereche ne ocupă mult timp şi energie. Făcând legătura cu moartea Mădălinei Manole, specialistul mai precizează că în lipsa unui prieten ne izolăm, iar tragediile se pot petrece. De aceea crede că ideea unui site de unde îţi poţi închiria prieteni este chiar benefică, atâta timp cât cei care îşi oferă prietenia sunt persoane atent selectate, care nu vor da serviciului prestat o conotaţie sexuală.

Şi în Japonia există zece site-uri care pun la dispoziţie prieteni. Europa mai are de aşteptat, britanicii preconizându-se a fi primii ce vor beneficia de un astfel de site.

Pishologul Petrică Alexa consideră că şi românii sunt pregătiţi pentru un astfel de site, mai ales că, după estimările sale 80% dintre cupluri au probleme de comunicare, aşa că un prieten care să te asculte, ar fi de un real ajutor.

Citeşte continuarea pe pagina 2.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!