Îţi poate cauza iubitul anorgasmie?

De Stela Moisescu, pe

În dex anorgasmia apare ca o „incapacitate de a realiza orgasmul”, iar medicii o intitulează, „disfuncţie sexuală”. Oamenii obişnuiţi o confundă însă cu frigiditatea…
… şi o consideră o boală.

De fapt, ea poate fi o simplă consecinţă a modului în care iubitul se poartă cu tine. Dacă e să luăm în considerare ce spun şi psihologii, anorgasmia este un reacţie afectivă în urma unor factori stresanţi, care îţi fură „capacitatea” de a avea orgasm.

Iubitul tău îţi poate cauza anorgasmie! Vestea bună este că odată ce ai indentificat duşmanii din plan psihologic, poţi vedea ce este de făcut, pentru a-i îndepărta şi a găsi orgasmul pierdut.

Iată care sunt cele mai comune cauze psihologice şi emoţionale ale anorgasmiei, pe care le poţi combate doar discutând sincer cu partenerul tău!

Anxietatea privind performanţa ta sexuală: dacă ţi se pare că nu îţi satisfaci iubitul, te ve concentra atât de tare pe prestaţia ta în pat, încât vei uita ce-i ăla un orgasm. Vorbim de al tău, desigur.

Frica de a nu rămâne însărcinată: câteva accidente nefericite cu prezervativul, două pilule de a doua zi luate în decurs de câteva luni, o mulţime de efecte adverse ale anticoncepţionalelor şi deja ţi se pare că nu ai cum să te protejezi eficient de o sarcină. Ajunsă în acest punct, simţi o încordare atât de mare în timpul sexului, încât nu te mai poţi excita suficient cât să atingi orgasmul.

Ruşinea: dacă ai trecut printr-o fază penibilă cu iubitul tău în pat, care ţi-a lăsat un gust amar, e posibil să trăieşti sexul cu mai multă precauţie, iar acest lucru contravine tutoror legilor orgasmului!

Nu simţi o conexiune emoţională cu partenerul: atunci când nu ştii care sunt intenţiile lui, dacă este îndrăgostit sau eşti doar o altă femeie în patul lui, simţi un gol emoţional care îţi taie din plăcerea fizică. Nu vei putea să te laşi dusă de val, dacă nu ştii cât de învolburată este apa…

Conflictele nerezolvate: certurile agresive, fără vreo concluzie de comun acord, îţi dau impresia că viitorul relaţiei stă sub semnul întrebării, aşa că sexul îşi pierde din farmec.

Lipsa de încredere: te temi că te înşală cu alte femei, şi nu doar că te trădează, dar te şi supune unor riscuri, dacă voi nu vă mai protejaţi cu prezervativul.

Teama sau jena de a-i spune ce îţi place în pat: anorgasmia apare de multe ori ca o consecinţă a unei slabe comunicări între parteneri. Până nu înveţi să-i împărtăşeşti deschis ce îţi place în pat, nu vei putea atinge orgasmul cu el.

Iată care sunt cele mai frecvente 25 de greşeli  pe care bărbaţii le fac în pat!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!