Cât de des ar trebui să faceți dragoste ca să fiți sănătoși

De Diana Zagrean, pe
Vezi ce zic studiile cele mai recente despre cât de des trebuie un cuplu să facă dragoste, pentru ca ambii parteneri să fie sănătoși și fericiți.

Un studiu recent realizat de cercetătorii australieni relevă că oamenii care au avut orgasm cel puțin o dată pe zi au avut cu 50% mai puține șanse să moară de vreo afecțiune medicală, decât cei care au avut orgasme o dată pe săptămână sau o dată pe lună.

Un cercetător american pe nume Dr. Debby Herbenick a descoperit că oamenii care fac dragoste la prima oră a dimineții sunt mai plini de energie și mai binedispuși întreaga zi. În plus, cei care au avut parte de acțiune dimineața au un sistem imunitar mai solid decât cei care mănâncă un mic dejun sănătos înainte de a pleca la muncă.

Un studiu publicat într-o revistă celebră de psihologie din Statele Unite arată că oamenii care și-au imaginat o aventură de-o noapte într-o căpiță cu un necunoscut au fost mult mai creativi decât cei care și-au imaginat o plimbare romantică pe plajă cu persoana iubită.

În concluzie, majoritatea studiilor arată că dacă vrei să fii la potențial maxim de creativitate, sănătate și vitalitate, ar trebui să faci sex în medie o dată pe zi, în fiecare zi.

Sursa foto cuplu în pat: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!