Cum te face sexul să renunţi la o relaţie

De Raluca Cristea, pe

Sexul te poate face să renunţi la relaţie? Se pare că da. Care sunt adevăratele motive pentru care sexul face diferenţa între a rămâne sau nu într-o relaţie?

Să nu ne mai ascundem după deget! Sexul este foarte important într-o relaţie, oricât ar încerca anumite persoane să nege. Poţi lua în seamă articolele care îţi vorbesc despre spirit şi suflet sau poţi admite varianta echilibrată: sexul nu este totul, însă este foarte important. Sexul îl vrem şi avem nevoie de el.

Gândeşte-te: dacă nu eşti mulţumită de viaţa ta sexuală, înseamnă că de fapt, o parte din viaţa ta are nevoie serioasă de îmbunătăţiri. Sau, de exemplu, dacă nu eşti mulţumită de viaţa ta profesională sau financiară, o să stai cu mâinile încrucişate aşteptând o minune? Cred că nu şi la fel se întâmplă şi cu viaţa sexuală.

Şi pentru că sexul este atât de important în bunul mers al unei relaţii de cuplu, există 3 situaţii în care tot sexul este cel care te ajută să spui stop, definitiv.

Pentru că nu îţi place cum face sex

Scenariu: dintr-odată are chef de sex, te sărută puţin pe ici pe colo şi apoi te dezbracă. Şi te întrebi: doar atât? Nu nu! Din comoditate, preferă misionarul. Se mişcă de câteva ori, te mai sărută puţin pe gât şi nu ştii cum se face că… gata! Acum chiar este doar atât!

Laşi de la tine prima dată, apoi pui pe seama faptului că a stat mult timp pe tuşă, apoi că a fost prea excitat, apoi îi dai papucii. Neapărat!

Pentru că nu aveţi aceeaşi poftă de sex

Este crucial ca ambii parteneri să îşi dorească aceleaşi lucruri în pat. De prea multe ori am auzit femei plângându-se, mai mult sau mai puţin evident, că iubiţii lor ba nu vor să facă sex, ba nu vor poziţii sexuale noi sau cel mai des, că sunt comozi şi nu le mai surprind cu nimic, se rutinează.

Acum, pe bune, dacă la 25-30 de ani nu vrei mai multe de la tine şi de la viaţa ta sexuală, ce o să faci la 40? O să-ţi plângi de milă cu Viagra lângă tine?

Pentru că sunteţi incompatibili sexual

Şi pentru că există o mulţime de relaţii care par ideale, până la sex. Acolo se rupe filmul. Oricât de mult vă iubiţi, dacă din diverse motive nu puteţi face sex împreună, nu are rost să te amăgeşti că lucrurile vor sta cu adevărat bine vreodată.

Şi nici nu e complicat să iţi dai seama că nu sunteţi compatibili sexual: vreţi lucruri diferite în pat, nu ţine cont de preferinţele şi nevoile tale, se gândeşte doar la plăcerea lui, sexul cu el doare, nu te face să te simţi iubită.

Aşadar, dacă viaţa ta sexuală cu el nu merge, atunci niciodată nu va merge exact aşa cum trebuie. De ce să continui să fii nefericită când ştii că poate fi mult mai bine?

Dacă ai ştii că te aşteaptă un job nou şi bine plătit, ai alege să rămâi la cel obositor şi prost plătit, doar pentru că te-ai obişnuit cu el?

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!