Break-up cu stil

De Corina Buhagiar, pe

E clar. Nu se mai poate. Ai invartit deja chestiunea pe toate partile si ai ajuns la concluzia ca trebuie sa-i dai papucii. Mai bine un sfarsit de groaza decat o groaza fara de sfarsit.
… Ok, ok, tu stii mai bine! Dar care e „eticheta” unei despartiri civilizate? Ce se face si ce nu se face intr-un astfel de caz?

Scrisoarea de adio

Da, te cred ca ati vorbit si v-ati certat de multe ori inainte sa iei aceasta decizie. Asa ca tu presupui ca el stie foarte bine de ce ai hotarat asta. Dar esti sigura ca el chiar stie?

Psihicul masculin si cel feminin sunt atat de diferite! Femeile vin de pe Venus si barbatii vin de pe Marte, remember? Ai sa fii surprinsa, insa de cele mai multe ori barbatii habar n-au de ce au fost parasiti. Sa zicem ca tu pleci fiindca te-ai saturat de izbucnirile lui violente.

El o sa presupuna, de exemplu, ca nu-l considerai destul de aratos. Sau pe tine te-au exasperat crizele lui de gelozie, iar el ramane cu impresia ca iti cauti un barbat cu mai multi bani. Sau te-ai plictisit sa astepti la nesfarsit o farama de atentie din partea lui, iar el crede ca nu iti place ultima lui masina… Asa ca fa-i acest serviciu.

Explica-i cat de calm poti motivele exacte ale gestului tau. Intr-o scrisoare sau un mail pe care sa te asiguri ca le-a primit. Daca esti mai curajoasa, poti sa incerci si o discutie fata in fata. In orice caz, nu pleca… (scuzati expresia) „ca magarul in ceata”. Ia-l ca pe un ultim gest de afectiune pentru domnul-ex, sau doar ca pe o politete necesara…

Despre „fosti” numai de bine!

Am citit intr-o revista mai veche un articol interesant. Se puneau pur si simplu alaturi doua afirmatii facute de diverse vedete: una de la inceputul relatiei lor de dragoste si una dupa ce relatia luase sfarsit. Rezultatul era spectaculos…

Intre: „Iubirea vietii mele… barbatul perfect… etc etc”  si pana la „un mitocan si un pervers de care nu vreau sa mai aud vreodata!”  prapastia e uriasa. Ajungi sa te intrebi: cand s-a inselat mai tare domnisoara in cauza? Ma rog, noi nu suntem vedete.

Dar regula e sfanta, si e aceeasi pentru toata lumea: oricat de suparata ai fi acum, oricat de ranita sufleteste, pastreaza tacerea! O lady adevarata nu va da fuga sa isi barfeasca „fostul” in urechile oricui e dispus sa o asculte! Nici chiar in fata prietenelor binevoitoare dornice sa consoleze!…

In 99% din cazuri o sa-ti para rau mai tarziu, asa ca mai bine tii gura inchisa si iti vezi linistita de restul vietii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!