Totul despre bisexualitate

De Stela Moisescu pe

Deşi bisexualitatea pare orientarea sexuală nepărtinitoare, care promovează omul pentru ceea ce este, fără să ţină cont de diferenţele de sex, ei bine, ea naşte …
… diferenţe de optică între femei şi bărbaţi.

Sunt mai sexy două femei decât doi bărbaţi? Curiozitatea de a fi cu o persoană de sex opus este mai mare la femei sau la bărbaţi? Fantezia bărbatului cu două  lesbiene o depăşeşte pe cea a femeii cu doi homosexuali?

Iată diferenţe care se nasc între femei şi bărbaţi, pornind de la bisexualitate!

Motivul? Această orientare ne fascinează, ne provoacă să alegem totul, nu doar jumătăţi. Mulţi specialişti consideră că suntem cu toţii bisexuali, dar societatea ne dictează atracţia faţă de un singur sex, sexul opus. Astfel, trăim doar pe jumătate.

Despre toate acestea am vorbit cu doi psihologi şi cu Mihai, un homosexual care şi-a testat recent limitele orientării sale sexuale în pat cu patru persoane: un cuplu de heterosexuali, o lesbiană şi un homosexual.

Două femei, mai sexy decât doi bărbaţi

Mihai mi-a povestit că niciodată nu se ţine de mână pe stradă cu iubitul lui, pentru că a trăit pe propria piele ostilitatea oamenilor. „Sunt invidios pe amicele mele lesbiene care se ţin de mână şi se sărută în public. Ele nu par să oripileze atât de tare, precum o fac doi bărbaţi.”

Dacă analizăm conţinutul filmelor pentru adulţi destinate heterosexualilor observăm cu mirare că ele abundă în imagini cu două femei făcând sex, foarte rar cu doi bărbaţi în ipostaze sexuale.

De ce sunt două femei împreună mai sexy decât doi bărbaţi?

„Prin sexualitatea lor, femeile  au stârnit războaie şi au încheiat tratate de pace, chiar dacă eroii de pe câmpul de bătălie au fost bărbaţii de lângă ele. Legătura dintre doi bărbaţi duce mai degrabă cu gândul la o camaraderie, pe când legătura dintre două femei, dublează nota sexy pe care o emană fiecare în parte”, explică doamna psiholog Elena Maria Ivănescu.

Fantezia cu două lesbiene vs. fantezia cu doi homosexuali

O altă diferenţă covârşitoare ţine de fanteziile noastre. Tu cât de des ai o fantezie cu doi bărbaţi care au gesturi sexuale unul cu celălalt? Ai prefera mai degrabă să-ţi imaginezi două femei?

Bărbaţii heterosexuali în schimb, nu şi-ar imagina nici în ruptul capului doi bărbaţi împreună, ei fiind fani înrăiţi ai femeilor care fac sex împreună.

Specialistul precizează: „Două femei care îşi dăruiesc trupurile pentru plăcere emană graţie, dorinţă şi invidie, adică aspecte care pot atrage atât femei cât şi bărbaţi.”

O explicaţie privind popularitatea fanteziei cu două femei, chiar şi în rândul femeilor oferă şi doamna psiholog Sofia Manuela Nicolae. „În cazul femeilor un rol foarte important îl joacă înclinaţia către comparaţie. Ne privim una pe alta pentru a ne studia hainele, coafurile, accesoriile… de ce nu şi comportamentul sexual? Această comparaţie începe devreme, în jurul vârstei de 3 ani, când fetiţa se compară cu mama ei şi încearcă să o imite.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Delia și sora ei, Oana, în premieră pe coperta Unica

Delia și sora ei, Oana, în premieră pe coperta Unica