De ce este bine să dai frâu liber sentimentelor?

De Unica.ro pe

Din când în când este bine să dai frâu liber sentimentelor. Nu doar că vei fii mai sănătoasă, dar vei avea şi o stare de spirit mult mai bună.

Îţi ajuţi sănătatea

Curajul de a spune ce simţi îţi întăreşte organismul şi sistemul imunitar, susţin cercetătorii americani. O ieşire emoţională va fi benefică atât sănătăţii tale fizice, cât şi celei sufleteşti. Acestea sunt motive întemeiate de a scăpa din când în când de furia pe care o ţii în tine.

Nu te vei mai simţi o victimă

Dacă laşi nemulţumirile să se adune în sufletul tău, rişti să te simţi mereu nedreptăţită şi să ajungi astfel în olul eternei victime. Dacă ai impresia că tot timpul tu eşti cea care trebuie să cedeze şi nu ai nici un cuvânt de spus, atunci acest sentiment se va păstra şi te va afecta negativ.

Nu lăsa paharul să se umple

Găseşte momentul de a spune ce gândeşti cât evenimentele mai sunt „calde”, iar nu atunci când toată lumea a uitat de ele şi doar tu te frămânţi pe seama lor. Dacă foloseşti prima ocazie prielnică pentru a spune ce te nemulţumeşte, cu siguranţă se vor găsi soluţii şi neînţelegerile vor fi lămurite. Cel mai adesea lucrurile pe care tu le ţii în tine sunt cauzate de probleme de comunicare şi interpretări greşite. Nu trebuie să aştepţi să izbucneşti în plâns ca să exprimi ce te deranjează.

Fără ranchiună

Femeile care poartă ranchiună ani întregi sunt mai predispuse la boli de spate şi astm, arată aceleaşi studii realizate de cercetătorii americani. Diplomaţia este extrem de importantă în orice relaţie. Anumite conflicte pur şi simplu nu pot fi evitate, deci nu te necăji pentru faptul că s-a ivit disputa, ci încearcă să găseşti cele mai bune căi de rezolvare. Învaţă să uiţi şi să ierţi. După ce aţi lămurit problema, bucuraţi-vă de împăcare.

Isteria nu este o solutie

Este bine ca atunci când îţi exprimi furia să nu devii isterică şi să îţi păstrezi logica. Fii cumpătată şi nu folosi cuvinte dure – acestea vor rămâne şi în urma discuţiei şi adesea îţi va părea rău că le-ai spus. Dacă ţipi nu ajungi la nici un rezultat, prin urmare fii cumpătată şi asigură-te că te-ai făcut înţeleasă.

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge