Motive pentru care bărbaţii şi-ar da viaţa pentru sex

De Stela Moisescu pe

Care este cel mai bizar lucru pe care l-ai făcut pentru o partidă de sex? În timp ce tu stai şi scotoceşti printre puţinele amintiri, domnii înşiruie cu exasperare o serie de „sacrificii”.

Potrivit unui studiu, bărbaţii îşi asumă mai multe riscuri decât femeile pentru o partidă de sex, inclusiv riscul de a-şi pierde viaţa.

Doar pentru a atrage o femeie şi a o duce în patul său, un bărbat se poate pune în situaţii periculoase, unele chiar fatale.

Dacă ai remarcat şi tu gesturile disperate pe care un bărbat le comite doar pentru a face sex, chit că se încurcă cu soţia celui mai bun prieten sau îşi goleşte cardul de credit, iată că oamenii de ştiinţă vin cu mai multe explicaţii în acest sens. Cu această ocazie vei afla şi de ce uneori iubitul tău pare atât de interesat de partea fizică a relaţiei voastre.

Daniel Kruger, cercetătorul care a lucrat la studiul amintit vine cu următoarea explicaţie: „Bărbaţii îşi asumă riscuri sperând că vor impresiona femeile, pentru că ştiu că reprezentantele sexului frumos, la nivelul subconştientului, aleg să facă sex cu acei parteneri capabili să le îndeplinească nevoile. Riscurile luate sunt dovezi ale potenţei sub toate aspectele.”

De ce alegem bărbaţi cât mai puternici pe toate planurile? Pentru că în cazul nostru sexul în sine este un risc care vine la pachet cu mai multe responsabilităţi: sarcina, naşterea şi îngrijirea copilului. Aşa că avem nevoie de un ajutor pe măsură. De ce nu ne asumăm şi noi riscuri la fel de mari? Pentru că, în cazul nostru, nu merită să ne asumăm riscuri pentru a da peste eventuale responsabilităţi.

Bărbaţii au mai puţine lucruri de pierdut şi mai multe de câştigat, chiar dacă riscă multe pentru sex, arată livescience.com.

Pe ideea de câştig merg şi ceilalţi specialişti care au găsit însă alte explicaţii pentru care bărbaţii şi-ar pune viaţa în pericol cu scopul de a face sex.

„Vânătoarea după femei le oferă bărbaţilor adrenalină”, este de părere psihiatrul Anjali Chhabria. Potrivit expertului, bărbaţii care fac lucruri inconştiente pentru sex sunt pur şi simplu dependenţi de adrenalină, nimic mai mult. În momentul în care femeia se lasă pradă vânătorii, ei nu mai simt nicio provocare, aşa că părăsesc scena la fel de repede cum au păşit pe ea, arată indiatimes.com.

Doctorul Rajan Bhonsle mizează pe instinctul de reproducere al bărbaţilor. „Este în natura bărbaţilor să îşi dorească urmaşi. Ştiu că nu trăiesc veşnic, aşa că sunt în căutarea mamei copiilor lor. Pentru a o impresiona, ei sunt dispuşi să-şi ia riscuri pe care alţii nu le-ar lua.”

Expertul Prahlad Kakkar are însă o altă explicaţie. Instinctul bărbaţilor este acela de a câştiga prin orice mijloace, iar sexul este o miză suficient de puternică. „În junglă masculul alfa este cel care se împerechează cu cât mai multe femele. Aşa îşi marchează teritoriul şi îl păzeşte. Lucurile nu sunt foarte diferite în privinţa oamenilor. Şi bărbaţii îşi doresc să fie masculi alfa şi ar risca orice pentru a câştiga şi pentru a-şi delimita teritoriul”, precizează acesta.

Opinia sexologului Paresh Trivedi este că aşa îşi satisfac bărbaţii libidoul insaţiabil. „Pericolele la care se supun pentru o partidă de sex îi stimulează, le aduce recunoaşterea după care râvnesc şi le satisface libidoul care, adesea, este foarte ridicat”, conchide sexologul.

Ce ar trebui să reţii? Bărbaţii ar risca orice pentru sex… din foarte multe motive! Cele mai multe motive le stau în natură, aşa că nu poţi spera decât că educaţia, sistemul de valori sau sentimentele mai temperează instinctele riscante ale bărbaţilor. Asta dacă nu cumva preferi să te simţi flatată de comportamentul lor.

Află şi care sunt motivele pentru care bărbaţii potenţi aleg să ia Viagra.

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro