Experiment Unica.ro – Bărbaţi pe site-urile de dating

De Unica.ro, pe

Orice femeie în căutarea jumătăţii va apela la o rochiţă trendy şi un cocktail cu fetele seara în oraş în speranţa că pe acolo va da nas în nas cu viitorul ei iubit.
De multe ori, rochiţa nu aduce decât complimentele prietenelor tale, Făt-Frumos nefiind prin preajmă să te admire.

Regăsindu-mă şi eu în acest scenariu am ales să schimb tactica. Sâmbătă seara le-am lăsat pe fete singure în oraş, iar eu am rămas acasă şi am apelat la o tactică ce capătă tot mai mult amploare şi la noi: dating online!

Pusă pe treabă, mi-am uploadat o poză drăguţă, imortalizată din profil. N-aş fi vrut să îmi arăt faţa într-o comunitate de oameni, mulţi din Bucureşti. Am pornit la atac… impropriu spus căci eu am fost cea abordată cu o fereastră ce mi-a apărut pe ecran. „Alex vrea să vorbească cu tine. Accepţi?”. Sigur, mi-am spus.

Imediat am avut ocazia să-i văd poza. Mare dezamăgire. Nevrând să dau dovadă de superficialitate, am început să vorbesc cu el. O conversaţie de nouă minute s-a soldat cu trei greşeli gramaticale, dar cine numără?

De la Alex am aflat că pe site-urile de dating lumea este interesată doar de sex şi de bani, mai puţin de relaţii profunde, lucru pe care el şi-l doreşte. Doar 5% dintre oameni sunt în regulă pe site-urile de dating, mă avertizează el. De şase luni îşi caută jumătatea în mediu online, dar încă nu a găsit-o. Baftă Alex!

Matei mi-a mărturisit că a reuşit performanţa de a lega o relaţie cu o fată cunoscută pe internet, iar legătura a durat un an şi jumătate. Acum vorbeşte cu mine şi îmi cere id-ul. Nu i-l dau. Mă invită la un suc. Îi zic că momentan nu am chef de sucuri, de aceea mă aflu în „mediul virtual”. Mă întreabă dacă am chef de cluburi. Mă dau bătută… Mă invită mâine la un grătar. Nuuu! Mă întreabă dacă sunt genul care trece peste un suc. Mă amuz şi închid fereastra.

Pe site-urile de dating poţi întâlni însă şi bărbaţi care au rămas cu ceva în cap de pe urma orelor de română şi care nu îţi cer să vă întâlniţi după nici cinci minute de conversaţie. Eu am întâlnit un astfel de bărbat cu care am purtat o discuţie fascinantă mai bine de două ore, timp în care i-am acordat exclusivitate.

Am aflat că lucrează într-un domeniu foarte interesant şi că este un bărbat sensibil la tot ce îl înconjoară. Prea sensibil, aş spune… Dincolo de cariera de succes şi caracterul extraordinar (atât cât am putut remarca în timpul conversaţiei) mi-a destăinuit însă că este copleşit de greutăţile vieţii. Dacă aş fi căutat o relaţie pe internet, nu aş fi considerat că este pregătit emoţional pentru una, părere pur personală. Am petrecut în schimb câteva ore în compania… virtuală a unui om deosebit de interesant.

Mesajele care mi-au asediat inbox-ul sunt cel puţin amuzante! Le-aş putea împărţi pe categorii.

Pe de o parte avem mesajele în care expeditorul îţi povesteşte toată viaţa lui: câţi fraţi are, care dintre ei sunt căsătoriţi, unde lucrează sau cum i-a mers până acum pe plan sentimental.

Mai sunt genul de mesaje în care pretendentul îţi dă toooate datele lui de contact: număr de telefon pe toate reţelele posibile, id-ul de messenger, adresa de mail (aceeaşi cu id-ul)…

Unii bărbaţi consideră că sunt de prisos cuvintele aşa că te abordează cu pupicuri sau îmbrăţişări… trase la xerox.

Desigur, atunci când apelează la cuvinte, alţi reprezentanţi ai sexului opus o fac cu „talent”, astfel că te trezeşti în inbox cu cel mai metaforic mesaj din care reiese că ai un chip de-a dreptul impresionant (deşi destinatarul, aici de faţă, avea poză din profil).

Mai sunt însă şi acei bărbaţi care merg contra curentului şi îţi spun că n-ar vrea să apeleze la textele standard de agăţat şi că preferă o abordare onestă… Iată că s-a mai creat un text standard!

Încă o categorie de mesaje aparţine celor pragmatici, care îţi spun de la bun început că vor o relaţie serioasă cu tine… PS: cum ziceai că te cheamă?

Se pare că pe unele site-uri mesajele mai inspirate ajung să fie copiate de alţi utilizatori şi refolosite la agăţat. Am dat  în mod întâmplător peste contul unui bărbat care avea scris la statusul său faptul că i-a fost plagiat un text folosit de el pentru a cuceri inboxurile femeilor.

Dacă nu sunt copiate, ele sunt oricum scrise în mod standard pentru a putea fi trimise cât mai multor femei, cu cât mai puţin efort intelectual, doar că nu prea sunt raportate la profilul destinatarului. De aceea poate că domnul de mai sus îmi admira chipul impresionant… din profil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!